Aktualno

Preminuo američki kralj vina Miljenko ‘Mike’ Grgich

Preminuo američki kralj vina Miljenko 'Mike' Grgich

Američki kralj vina Miljenko ‘Mike’ Grgich preminuo je u srijedu u 100. godini života. Grgich, rodom iz malog sela Desna u Dolini neretve, bio je poznat kao kao kralj chardonnaya Napa Valleyja. Pomogao je u uspostavljanje Nape Valley kao jedne od vodećih svjetskih vinskih regija,

-S dubokom tugom javljamo da je preminuo naš osnivač Miljenko ‘Mike’ Grgich, ime koje je sinonim za inovativnost, izvrsnost i pionirski duh u svijetu vinarstva. Mikeova trajna ostavština proteže se daleko dalje od njegovih izvanrednih vina, njegove posvećenosti održivosti, njegovog mentorstva budućim vinarima i njegove nepokolebljive predanosti hrvatskom nasljeđu. Pamtit će ga njegova obitelj, brojni prijatelji, njegov voljeni Grgich Hills Estate tim i bezbrojni životi koje je dotaknuo diljem svijeta kao čovjeka dobrote, radosti, strasti, znatiželje i beskrajne zahvalnosti. Jako će nam nedostajati – napisali su iz Grgich Hills Estate kojoj je bio osnivač.

-Dok se opraštamo od Miljenka ‘Mikea’ Grgicha i slavimo život obilježen izvanrednim postignućima, dubokim utjecajem i nasljeđem koje će zauvijek inspirirati svijet vina, potičemo vas da s nama podijelite svoja sjećanja na Mikea – naveli su.

Foto: Grgich Hills Estate

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist