Grad

Preminula ugledna dubrovačka pijanistica Vesna Miletić

boninovo groblje12

Preminula je dubrovačka ugledna pijanistica i pedagoginja Vesna Miletić, jedna od najvažnijih dubrovačkih glazbenih figura.

Rođena u Beču, u svom djetinjstvu pokazivala je veliku ljubav prema glazbi, te rano postaje učenicom prof. Radojke Jordanović. Njen glazbeni put bio je odvažan i bogat, tako da još kao učenica niže glazbene škole u Dubrovniku reda brojne uspjehe nastupajući redovito na internim i javnim nastupima.

Zapaženi su njeni koncerti s Gradskim orkestrom Dubrovnik, a kasnije i u komornom formatu, te kao vrlo cijenjeni korepetitor. Diplomirala je petogodišnji studij – koncertantni smjer klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kao posljednji student glasovitog hrvatskog pedagoga Svetislava Stančića.

Potom se usavršavala u Rimu kod poznatog Guida Agostija kod kojeg je ostvarila dvije„Diploma di merito“. 1975. godine zapošljava se kao profesorica komorne glazbe, a kasnije postaje uglednom profesoricom klavira pri Muzičkoj školi „Luka Sorkočević“ u Dubrovniku gdje ostaje raditi do umirovljenja. Odgojila je brojne generacije glazbenika koji su nastavili njenim putem bilo kao uspješni pedagozi ili koncertni pijanisti. Među njima se najviše ističu: Ivana Novak, Alberto Frka i Ivana Marija Vidović s kojom i dalje stvara i nastupa u zemlji i inozemstvu u formaciji Klavirskog dua Fantazija.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist