DuList IN

Premijerom filma ‘Ma pušti idemo mi dalje’ završili 13. Mirisi Božića u Konavlima

Premijerom filma 'Ma pušti idemo mi dalje' završili 13. Mirisi Božića u Konavlima

Premijerom kratkog igranog filma „Konavosko viđenje aktualnog trenutka: Ma pušti, idemo mi daje“ završili su 13. Mirisi Božića u Konavlima.

Film koji je snimljen u produkciji Agroturizma Konavle prikazuje tradicionalni konavoski duh u novom normalnom. Film obiluje životopisom kadrovima i tipičnim osobnostima likova, a dijalog nam donosi i suptilne vrijednosne stavove o nekim starim, ali i modernim temama koje su zastupljene u Konavlima. Dojam aktualnog trenutka i unutarnje osjećaje likova posebno naglašava glazba u filmu. Režiser ovog kratkog filma je Frane Perišin, a glume Marija Bokarica, Nino Đano, Ante Tonči Đurković, Andrejko Marinović, Niko Pendo i Mato Švago. Snimatelji i montažeri su Matko Zglav i Jure Paljetak, a na filmu su surađivali još i Jakov Prlenda, Vlaho Mujo i Antun Toto Rilović. Glazbu potpisuju Ivo Kordić i Klapa Oštro, a sniman na autentičnoj lokaciji u ognjištu Vlaha i Darka Caputa u Dubravci.

– Kompletan angažman svih sudionika koji su sudjelovali u nastanku ovog filma se bazirao na entuzijazmu i volontarizmu te im se u ime Agroturizma od srca zahvaljujemo – poručili su iz udruge.

Ovogodišnji prilagođeni program je obilježilo i virtualno otvaranje Dani zelene menestre i vina s originalnom bronzin-dostavom u što je bilo uključeno 15 konavoskih agroturizama i vinara.

Agroturizam Konavle će 2021. godinu započeti s novim edukativnim projektima i 2. Gustima od kobasica.

Pročitajte još

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist