Sport

PREMIJERNO NA REGATI Orsanovom Outsideru druga etapa Južnodalmatinske

PREMIJERNO NA REGATI Orsanovom Outsideru druga etapa Južnodalmatinske

Orsanov Outsider kormilara Vedrana Kosovića osvojio je drugu etapu 41. Južnodalmatinske regate. Ova regatna jurilica inače je prinova u JK Orsanu. Sredinom srpnja Ženevsko jezero i Švicarsku Outsider je zamijenio za Dubrovnik i JK Orsan, a upravo je premijerno zaplovio na ovoj regati.

-Mi smo pobjedili već prije same regate zbog toga što smo uspjeli sastaviti novi brod i napraviti sve da Outsider bude spreman za jedrenje. Posla je bilo zaista puno i još ga ima. Prvi dojmovi su fantastični, Outsider je fenomenalna jedrilica – napisali su na svojoj Facebook stranici iz ekipe Windfuckersa ususret regati.

Druga u poretku druge etape je Mareus 3 kormilara Denisa Stanojevića Čućija iz JK Labud, a treći je Orsanov Dubrovnik Aleca Cvinara. Ekipa Orsanove Stravaganze koja je proteklog petka svojila prvu etapu regate ove je subote kroz cilj prošla četvrta.

-Situacija se zakomplicirala!!! Unatoč odličnom startu i vodstvu kroz većinu regate kroz cilj smo prošli četvrti! Pred ciljem nas je prošao Outsider, Full Pelt i Dubrovnik usprkos ljutoj borbi! Mi, Outsider i Full Pelt imamo po 5 negativnih bodova pa o sutrašnjem plasmanu ovisi pobjeda za sva tri broda. Danas manji tehnički problemi, pucanje floka i majka priroda protiv nas. Sutra nema izlika, samo prvo mjesto igra! – osvrnula se ekipa Stravaganze na svojoj Facebook stranici na današnji rezultat.

Foto: Facebook/Windfuckers, Marijan Pamuklić

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist