Kultura

PREMIJERA PREDSTAVE ‘VOLJETI’ Ljubavna poezija Luka Paljetka posvećena njegovoj Anuški

Premijera predstave ‘Voljeti’, izbor ljubavne poezije Luka Paljetka, posvećene Anamariji Anuški Paljetak održat će se u subotu 19. rujna u 20 sati u GK Žar ptica, uz sve epidemiološke mjere. Poetsko – glazbeni portret pjesnika koji je objavio više od stotinu djela i koji se kroz duge godine svog stvaralaštva nametnuo kao jedan od najvažnijih hrvatskih književnika, pripremila je i režira Marija Sekelez. U predstavi, kao interpret svojih pjesama, sudjeluje sam autor Luko Paljetak, uz skladatelja njegovih brojnih stihova, šansonjera Darka Matičevića i dramsku umjetnicu Mariju Sekelez.

Kroz duge godine svog stvaralaštva Paljetak se nametnuo se i kao jedan od najsvestranijih hrvatskih književnika svih vremena. Piše pjesme, drame, prozu, eseje, uređuje antologije, bavi se prevođenjem, mnoge su njegove pjesme i uglazbljene. Dobitnik je preko 50 značajnih nagrada, što ne čudi budući da svojim stihovima već desetljećima iznova očarava publiku.

Pročitajte još

Otvorena izložba Nin i novac u Odjelu za arheologiju

Dulist

[FOTO] MJESEC MLADEŽI I DSO-a Neki su nastupili, a neki se upoznali sa svijetom glazbe!

Dulist

Ionescove ‘Stolice’ u Kazalištu Marina Držića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija