Kultura

PREMIJERA ‘KOD BIJELOG KONJA’ Robert Bošković požnjeo novi uspjeh!

boskovic opereta konj

Dubrovčanin Robert Bošković sjajno radi svoj redateljski posao. To smo znali još od ranije, potvrda je stigla i velikim hitom ‘Trubadur’, a u petak navečer novi uspjeh stigao je premijerom operete ‘Kod bijelog konja’ u Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek.

Riječ je o opereti u tri čina austrijskog skladatelja Ralpha Benatzkyog prema komediji Oscara Blumenthala i Gustava Kadelburga, a obuhvatila je najveći ansambl i scenografiju osječkog HNK, uz niz solista, zbor, orkestar, plesnu skupinu HNK Osijek i studente osječke Umjetničke akademije. Inače, ova opereta u Osijeku je odigrana posljednji put 1958. godine pa je ovo pravi ‘come back’ uspješnice nakon 60 godina.

Radnja operete događa se 30-ih godina prošlog stoljeća u kupališnom mjestašcu St. Wolfgang na Wolfgang jezeru kod austrijskog Salzkammerguta.

Dirigent opere je Mladen Tutavac, za adaptaciju i dramaturgiju teksta zadužen je bio Davor Špišić, asistent redatelja je Vedran Komerički, scenografkinja Vesna Režić, koreograf Dejan Jakovljević, dizajnerica svjetla Vesna Kolarec, a kostimografkinja Dubrovkinja Duška Nešić Dražić.

Potvrdio je ovom premijerom Bošković riječi intendanta HNK Osijek Božidara Šnajdera kako je ta kazališna kuća došla u sami vrh te tamo namjerava ostati. A recept uspjeha je jasan – našem Robiju dajte još posla!

Pročitajte još

[FOTO] SJAJAN KONCERT Lang-Lessing: Dubrovačke ljetne igre trebaju biti ponosne

Dulist

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist