DuList IN

PRELIJEPA FOTOGALERIJA ‘Psi anđeli’ daju nadu, snagu, prijateljstvo

Psi andjeli Orlic

‘Psi anđeli’ serija je fotografija umjetnika Roberta Orlića koja na neuobičajen, prekrasan način prikazuje naše najvjernije pomagače – pse vodiče. Iako ih neki od nas možda ‘ne doživljavaju’, oni su itekako važan dio života osoba s posebnim potrebama.

Pročitajte što o njima kaže autor:

”Ova serija fotografija je moj pokušaj da se prikažu radni psi koji pomažu slijepim osobama, djeci s posebnim potrebama i drugim korisnicima kao anđeli čiji životi su posvećeni pomaganju tim ljudima. Zapravo ideja je nastala dok sam šetao svog psa Rei-a i nakon što sam vidio slijepog mladića izgubljenog u parku pokušavajući pronaći svoj put s bijelim štapom na snijegom pokrivenoj površini. Zbog snijega koji je pokrivao sve oko sebe nije bilo zvuka i poznatih obrisa na površini zemlje. Bio sam užasnut kad sam pokušao sebe zamisliti u takvoj situaciji.
Htio sam ukazati na to koliko ti psi mogu promijeniti nečiji život jer prečesto ne shvaćamo tudje svakodnevne bitke. Ovi psi daju nadu, snagu, prijateljstvo i ne ostavljaju mjesta za usamljenost…. nešto što nema pomagala, uređaja koji bi to mogao dati. Ovaj projekt je nastao u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Silver, čijem se ravnatelju Marijanu Alfonzu Sesaru moja ideja svidjela i uz veliku pomoć trenera pasa Marija Šiždraka i Tanje Janeš.”

napisao i snimio / Roberto Orlić

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] STIŽE NAM ADVENT Na Stradunu užurbane pripreme za Zimski festival

Dulist

[FOTO] STUDENTSKI UTORAK ‘Diktatori’ rasplesali i oduševili!

Dulist

BRAVO SVI! Maja, Mirko i ekipa prikupili gotovo 20 tisuća eura u humanitarnoj akciji

Dulist