Grad

PREKO STOTINU SUDIONIKA ‘Kina+ 16’ u Dubrovniku

PREKO STOTINU SUDIONIKA 'Kina+ 16' u Dubrovniku

Četvrta ministarska konferencija ‘Kina + 16’ za područje turizma od 18. do 20. rujna održava se u Dubrovniku. Okupit će više od stotinu sudionika, predvođenih domaćinom događaja ministrom turizma RH Garijem Cappellijem i ministrom kulture i turizma Narodne Republike Kine Luom Shugangom.

Riječ je o četvrtom susretu na visokom nivou čelnika turizma, redom ministara turizma, državnih tajnika i pomoćnika zemalja uključenih u inicijativu „Kina +16“, platforme za suradnju Narodne Republike Kine sa šesnaest država Srednje i Istočne Europe na području turizma: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Hrvatske, Latvije, Litve, Mađarske, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije. Potvrđen je i dolazak brojnih kineskih gospodarstvenika i poduzetnika koji će kroz B2B radionice s domaćim poduzetnicima ojačati mogućost povezivanja i ulaganja u našu zemlju te potaknuti zajednički kreativni rad i razmjenu ideja. Najviše interesa kineski gospodarstvenici pokazali su u području zdravstvenog turizma, suradnje javnog i privatnog sektora te investicija.

Nakon Budimpešte, Bleda i Sarajeva, domaćinstvo 4. konferencije „Kina + 16“ za područje turizma, iznimno je priznanje i čast Hrvatskoj za rad u ovoj inicijativi te međusobno nadopunjujuće platforme, srednjoeuropsku ‘Inicijativu triju mora’ i kinesku inicijativu ‘Jedan pojas, jedan put”. Osim toga, ovo je iznimna prilika za dodatnu promociju Hrvatske na domaćem i inozemnom tržištu budući da ćemo ugostiti turističku elitu i stručnjake iz navedenih šesnaest zemalja kojima ćemo predstaviti turističku ponudu Hrvatske, odnosno Dubrovnika.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist