Kultura

Predstavljanje knjige Stijepa Mijovića Kočana u čitaonici Narodne knjižnice Grad

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica u utorak 26. rujna u 19 sati, održat će se predstavljanje dviju knjiga, “Centameron: Tako je kako je”, Stijepa Mijovića Kočana, i knjige “Stijepo Obad”, suautorski rad Kočana i akademika Josipa Pečarića. Događanje će se upriličiti u čitaonici Narodne knjižnice Grad gdje će uz autora, knjige predstaviti i njegova supruga Mirjana Mijović Kočan.

U knjizi 20 basni “Tako je kako je” Kočan uzima početak Ezopovih basni te ih vješto nadopunjuje i smješta u današnje vrijeme. Knjiga o Stijepu Obadu je osvrt dvojice autora o zajedničkom nastupu na znanstvenom skupu o Hrvatima Boke Kotorske koji se organizirao 2007. godine.

Stijepo Mijović Kočan rođen je Konavlima, školovao se u Konavlima u Dubrovniku i Zagrebu, gdje je završio studij tadašnjih jugoslavenskih književnosti i komparativnu književnost te doktorirao iz filoloških znanosti. Radio je kao nastavnik u osnovnoj i srednjoj školi, kao televizijski novinar (od 1962.), uređivao Školske novine (1973.), u kojima i danas piše kazališne kritike te ponekad o knjigama, zatim časopis Umjetnost i dijete. Pokrenuo je Liliglam (2003,), likovno, literarno i glazbeno glasilo mladih, a na studiju novinarstva zagrebačkog sveučilišta petnaestak je godina predavao Teoriju novinarskih vrsta s praktičnim vježbama. Dobitnik je dviju nagrada za životno djelo.

Pročitajte još

IZLOŽBA U KNEŽEVOM DVORU Brodovi na fotografijama i razglednicama od sredine 19. do sredine 20. stoljeća

Dulist

PRODAJNA IZLOŽBA U LUŽI Djela dubrovačkih umjetnika po povoljnim cijenama

Dulist

Dječje božićne likovne radionice ‘Jaslice u Galeriji’

Dulist