Kultura

PREDSTAVLJANJE KNJIGE ‘Brsalje’ u očima dubrovačke fotografkinje Ane Opalić

ana opalic00

U Galeriji Dulčić Masle Pulitika večeras, 11. studenog 2017. godine predstavit će se fotografska knjiga pod nazivom Brsalje Ane Opalić, dubrovačke fotografkinje s međunarodnom reputacijom s početkom u 19 sati.

Knjiga je objavljena u sunakladništvu Ane Opalić i Ureda za fotografiju. Vizualno oblikovanje rad je Ivane Vučić i Toma Jure Kaćunića (Hamper studio). Uvodni tekst potpisuje povjesničarka umjetnosti i viša kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, dr.sc. Rozana Vojvoda.

Na predstavljanju će govoriti dr.sc. Sandra Križić Roban (Institut za povijest umjetnosti i Ured za fotografiju), dr.sc. Rozana Vojvoda (Umjetnička galerija Dubrovnik) i autorica Ana Opalić.

‘Brsalje su serija analognih crno-bijelih fotografija koje Ana Opalić počinje raditi 1996. godine, a prikazuju uvijek isti kadar – površine mora i neba razdijeljene točno po sredini linijom horizonta i uokvirene stijenama. Umjetnica izostavlja signale dubrovačkog prostora, te je samo stanovnicima i čestim posjetiteljima Grada jasno da su u nevidljivim prostorima s desne strane ruba kadra tvrđava Lovrijenac, a s lijeve strane Bokar. U potpunom odsustvu bilo kakvih ljudskih tragova, u svojoj pročišćenoj kompoziciji prizor se doima kao da je na kraju svijeta.’

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte kako je bilo na Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist

Radionica izrade sunčane čipke

Dulist

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist