Kultura

NINOSLAV KUNC Od ‘Sjene’ do ‘Držića za napredne’ u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

NINOSLAV KUNC Od 'Sjene' do 'Držića za napredne' u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Izložba Ninoslava Kunca, legendarnog strip crtača, pod nazivom ‘Marin Držić za napredne korisnike’ otvorena je ovog petka u Umjerničkoj galeriji Dubrovnik.

Uz autora su na otvorenju sudjelovali i ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić, te redatelj, pisac, novinar Davor Mojaš, koji je ujedno i otvorio izložbu. ‘Držić za napredne korisnike’ 1981. izlazio je i u Lausu, a bit će objavljen i u Časopisu Dubrovnik.

Autor Kunc kazao je kako je inspiraciju tražio u Mojaševim tekstovima iz kojih je ‘nastojao izvući ekstrakt, fluid koji se provlači kroz Držićeva djela’, dok j Mojaš naglasio kako je ‘izložba posveta velikom Vidri i spomen kreativnoj mladosti, ali radostan susret i ponovni dolazak i povratak u budućnost’.

Ninoslav Kunc (Zagreb, 1957.) svestrani je likovni umjetnik. Osim ilustracijom, bavi se crtanjem stripova, karikatura i grafičkim dizajnom. U Zagrebu je diplomirao na Likovnom odjelu Pedagoške akademije. Prve stripove je objavljivao u Poletu, a nastavio u brojnim listovima, ali i u vodećim političkim tjednicima. Njegov najoznatiji uradak je strip ‘Sjena’.

Pročitajte još

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist