Kultura

Predstavljanje knjige ‘Adelheid’ mladog dubrovačkog autora Davida Criscuola

U okviru manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, Dubrovačke knjižnice organiziraju predstavljanje knjige ‘Adelheid’ mladog dubrovačkog autora, Davida Criscuola koje će se održati u petak, 28. listopada s početkom u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Saloča od zrcala).

Adelheid je na natječaju Društva Slagalica za priču fantastične tematike iz 2020. godine proglašen najboljim tekstom, čime je zaslužio posebno ukoričavanje. Davide Criscuolo, učenik 4. razreda Opće gimnazije Dubrovnik (tada učenik 2. razreda) napisao je priču o princezi kakvu nismo navikli susretati u bajkama: umjesto skupih svilenih haljina, nosi jednostavnu lanenu odjeću; umjesto da na prijestolju rado naslijedi svog oca, želi šivati i plesti; umjesto da uživa u lagodnom dvorcu, osjeća grižnju savjesti pri pogledu na siromaštvo drugih, onih manje sretnih.

Čime se ona onda bavi reći će nam sam autor, a na predstavljanju će sudjelovati i njegova mentorica Matilda Perković te knjižničarka i urednica knjige, Renata Zlatković.

Pročitajte još

‘Snažne godine‘ – godine koje su Luciji Kovačević donijele mir i mudrost

Dulist

Miho Baće bit će direktor TUP-a: ‘Zanos je ogroman, sretan sam i počašćen!’

Dulist

100. OBLJETNICA Tematsko stručno vodstvo ‘Bukovčevi ateljei – Cavtat’ u Kući Bukovac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija