Kultura

Prednosti i ljepote života u Hrvatskoj u knjizi Paula O’Gradya

Irac s hrvatskom adresom, Paul O’Grady predstavio je dubrovačkoj publici svoju novu knjigu ‘Moj brod je Hrvatska’ u utorak, 17. travnja, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Autor ukazuje na mnoge poveznice između Hrvatske i Irske te na osebujan način objašnjava zašto je prije petnaest godina došao i ostao u Hrvatskoj. U svojoj priči, koju više doživljava kao razgovor s čitateljem, govori o perspektivi života u Hrvatskoj.

Uz autora u promociji su sudjelovali urednica knjige, Anita Benčec Nikolovski te mladi Dubrovčanin Marko Žmirak kao „primjer dobre prakse“, budući da se nakon studiranja u inozemstvu i poslovnih ponuda iz stranih zemalja vratio u rodni grad. Predstavljanje je moderirala Matija Nenadić. Žmirak mladima najviše zamjera inertnost, dok je O’Grady istaknuo kako je osnovna poruka knjige vjera u sebe.

„’Moj brod je Hrvatska’ nije knjiga za svakoga. Ova je knjiga za ljude koji žele uhvatiti povoljan vjetar, za one koji ponosno zajedno s Paulom dižu njegovo omiljeno hrvatsko pivo na zdravicu, a ujedno znaju kakvu veličinu to ime nosi” – u predgovoru knjige ističe književnica Bojana Meandžija.

O’Gradyjeva knjiga nastala je iz istoimenog projekta, “Moj brod je Hrvatska”, koju autor i nakladnička kuća “Alfa” provode kroz motovacijske radionice za učenike osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske kako bi učenike osnažili da se susreću s izazovima života i jasno im istaknuli koje su to prednosti i ljepote života u Hrvatskoj. Predstavljanje knjige organizirale su Dubrovačke knjižnice i nakladnička kuća “Alfa”.

Pročitajte još

ANDRIJA IVANČAN ‘Naše ambicije su velike i ne krijemo ih – želimo biti najbolji ansambl u Hrvatskoj!’

Mia Njavro Banić

‘Lamento i Boogie’, skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

Dulist

POSVETA VELIKOM PULITIKI Otvorena dokumentarna izložba ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija