Kultura

PREDAVANJE O SUPRUŽNICIMA BUKOVAC Svoju djecu odgajali su po europskim metropolama, ali su se uvijek vraćali u Cavtat

PREDAVANJE O SUPRUŽNICIMA BUKOVAC Svoju djecu odgajali su po europskim metropolama, ali su se uvijek vraćali u Cavtat

Muzeji i galerije Konavala nastavljaju s programom povodom obilježavanja 2022. godine kao 100. godišnjice od odlaska Vlaha Bukovca.

Ovoga četvrtka održano je drugo tematsko predavanje u kojem je muzejska pedagoginja Petra Kralj Fox upoznala posjetitelje sa svim članovima obitelji Vlaha Bukovca, koja je bila važan dionik društvenog i kulturnog života Cavtata.

Posjetitelji su doznali ponešto o Vlahovoj supruzi Jelici Pitarević, njihovoj vezi i skladnom zajedničkom životu, premda turbulentnom s obzirom na Vlahovo stalno seljenje iz grada u grad. Vlaho i Jelica svoje su četvero djece odgajali u europskim metropolama i uvijek se vraćali Cavtatu. Posjetitelji su se upoznali s Vlahovom braćom i sestrama, kao i sa sudbinama njegove djece, Aga, Marije, Jelice i Ivanke. Na samom kraju predavanja muzejska pedagoginja Petra Kralj Fox zahvalila je Heleni Puhari, višoj muzejskoj kustosici, na pomoći u pripremi izlaganja.

Osim nadolazećih predavanja koja se održavaju svakoga četvrtka u 17 sati u Kući Bukovac, najavljen je i zanimljiv program Noći muzeja koji će sadržavati tombolu uživo iz Kuće Bukovac, pa
predlažemo da pratite stranice i društvene mreže Muzeja i galerija Konavala.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist