Kultura

PREDAVANJE O SUPRUŽNICIMA BUKOVAC Svoju djecu odgajali su po europskim metropolama, ali su se uvijek vraćali u Cavtat

Muzeji i galerije Konavala nastavljaju s programom povodom obilježavanja 2022. godine kao 100. godišnjice od odlaska Vlaha Bukovca.

Ovoga četvrtka održano je drugo tematsko predavanje u kojem je muzejska pedagoginja Petra Kralj Fox upoznala posjetitelje sa svim članovima obitelji Vlaha Bukovca, koja je bila važan dionik društvenog i kulturnog života Cavtata.

Posjetitelji su doznali ponešto o Vlahovoj supruzi Jelici Pitarević, njihovoj vezi i skladnom zajedničkom životu, premda turbulentnom s obzirom na Vlahovo stalno seljenje iz grada u grad. Vlaho i Jelica svoje su četvero djece odgajali u europskim metropolama i uvijek se vraćali Cavtatu. Posjetitelji su se upoznali s Vlahovom braćom i sestrama, kao i sa sudbinama njegove djece, Aga, Marije, Jelice i Ivanke. Na samom kraju predavanja muzejska pedagoginja Petra Kralj Fox zahvalila je Heleni Puhari, višoj muzejskoj kustosici, na pomoći u pripremi izlaganja.

Osim nadolazećih predavanja koja se održavaju svakoga četvrtka u 17 sati u Kući Bukovac, najavljen je i zanimljiv program Noći muzeja koji će sadržavati tombolu uživo iz Kuće Bukovac, pa
predlažemo da pratite stranice i društvene mreže Muzeja i galerija Konavala.

Pročitajte još

KONCERT U MALE BRAĆE Sv. Vlaho i Dubrovnik u riječi i glazbi dubrovačkih autora

Dulist

[FOTO/VIDEO] Prikazan film o trombunjerima, čuvarima Feste i tradicije

Dulist

Klasik ‘Ana Karenjina’ večeras na Velikoj Sceni!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija