Sport

PRED JUGAŠIMA SUBOTA ODLUKE Imaju priliku obraniti naslov prvaka Hrvatske

PRED JUGAŠIMA SUBOTA ODLUKE Imaju priliku obraniti naslov prvaka Hrvatske

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja večeras će imati veliku priliku obraniti naslov prvaka Hrvatske i proslaviti ga na svom bazenu u Gružu. Nakon poraza od Zagrepčana u finalu Regionalne lige prije desetak dana malo tko je očekivao da će već nakon dvije odigrane utakmice Jugaši imati priliku u trokoraku riješiti pitanje prvaka.

Dvije su teške utakmice za njima u kojima su aktualni prvaci imali više snage i koncentracije u dramatičnim raspucavanjima peterca. Imali su izvrsnog Tonija Popadića na golu koji je bio nepremostiva prepreka za napadače Mladosti kao i Hrvoja Benića i Lorena Fatovića koji su s po pet golova u prve dvije utakmice preuzimali odgovornost kad je bilo najteže. Velika je dobit za trenera Kobešćaka i Alex Papanstasiou koji je u Zagrebu odigrao najbolju utakmicu u kapici Juga te Filip Kržić koji je hladnokrvno matirao Marcelića za posljednje poravnanje u regularnom dijelu igre.

U svakom slučaju, pred nama je još jedna prava vaterpolska poslastica.

-Pred nama je još jedna spektakularna utakmica, možda i najbitnija u cijeloj seriji. Mi bi eventualnom pobjedom uzeli naslov i zaključili sezonu dok bi Zagrepčani u slučaju pobjede sigurno dobili krila i svakako bi imali veliku psihološku prednost u nastavku serije. Velika je igra živaca i ko bude mirniji i prisebniji i imao određenu dozu sreće, izaći će kao pobjednik. Naravno, ja vjerujem da će to biti moja momčad. Iskoristio bi priliku i pozvao sve one kojima je Jug u srcu da dođu sutra u Gruž, naravno, shodno preporukama HZJZ i da nas svojim navijanjem odvedu do naslova prvaka – kazao je jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

Napomenimo još jednom kako Jug Adriatic osiguranje vodi 2:0 u seriji na tri pobjede, a treća, nadamo se i odlučujuća utakmica igra se u subotu u Gružu s početkom u 20.15 sati.

Izvor/Foto: VK Jug AO

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist