Politika

Prce: Ostajem u koaliciji kao nezavisni vijećnik

Razlozi ispisivanja Ivana Prce iz Hrvatske seljačke stranke, uoči izbora za Gradsku organizaciju, na kojoj je s Marom Kristićem trebao biti delegat, leže u dugoročnom neslaganju s politikom koja se u toj organizaciji vodi.

U Županijskoj skupštini, čiji je predsjednik, nastavit će kao nezavisni vijećnik i kao dio koalicije, ukoliko većina ne zatraži suprotno.
– Mi smo i od bivšeg predsjednika stranke u nekoliko navrata, ali i od novog Branka Hrge, tražili provođenje revizije članstva te nove izbore, a izrazili smo i nezadovoljstvo načinom provođenja izbora u Županijskoj organizaciji. No, središnjica naše razloge nije prihvatila – objasnio je za duList Ivan Prce.

Na pitanje jesu li se ispisali samo on i Kristić ističe kako će takvih poteza sigurno biti još, ali su to uoči izborne skupštine za dubrovački HSS učinila njih dvojica jer su na istoj trebali biti delegati.
– Nismo htjeli sudjelovati u tom radu, a njima smo poželjeli sreću- govori Prce.

Na pitanje je li glavni razlog istupanja iz stranke neslaganje sa Stipom Gabrićem Jambom, predsjednikom ŽO HSS-a, Prce odgovara kako se s njim uopće nisu konfrontirali. Ističe kako Jambo u stranci provodi svoj način rada, koji je za njega najbolji, i to je podržala središnjica, dok njihov način nije i zbog toga je došlo do razilaženja.

Na pitanje kako će se njegovo istupanje iz HSS-a odraziti na Županijsku skupštinu čiji je predsjednik odgovara kako dalje nastavlja kao nezavisni vijećnik, i kao takav ostaje članom vladajuće koalicije.
– Ukoliko većina zatraži moje odstupanje neću imati ništa protiv, no mislim da do toga neće doći – zaključio je Ivan Prce.

Podsjetimo, HSS dio je vladajuće koalicije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koju pored ove stranke čine i HDZ, HSLS i HSU.

Pročitajte još

VLAHUŠIĆ O REBALANSU PRORAČUNA Vrijeme kredita je prošlo, živimo od rada i imovine!

Dulist

HDZ OBJAVIO REZULTATE Evo koliko su glasova dobili Franković i zamjenici na unutarstranačkim izborima

Dulist

GRADSKO VIJEĆE Julijana Antić Brautović više neće biti na čelu Muzeja, tko će biti v.d. ravnatelja?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija