Aktualno

PRAZNIK RADA Omastite brkove grahom, ali i kubanskom delicijom

prvomajski grah sdp058

U srijedu 1. svibnja je Međunarodni praznik rada, koji se tradicionalno obilježava i besplatnim porcijama graha. Naši sugrađani će u njegovim lijepim okusima moći uživati u Gružu u prirodi, a u zgradi TUP-a će moći probati nova poslastica.

Naime, na Praznik rada će se i ove godine u organizaciji dubrovačkog SDP-a tradicionalno održati prigodno druženje uz nezaobilazni grah u Parku Luja Šoletića u Gružu u srijedu od 11 do 14 sati.

Uz njih su za obilježavanje ovog praznika iz Muzeja crvene povijesti najavili kako će ove godine proslavu organizirati na drugačiji i jedinstven način.
– Tradicionalno i ove godine organiziramo proslavu Međunarodnog dana rada – nekad znanog, a i danas zvanog ‘Prvi maj’. Ove smo godine odlučili malo izaći iz okvira tradicije. Dakle, kako još traje naša gostujuća izložba naziva ‘Kubanski revolucionarni plakati 1968. – 1971’., tako vam ove godine, umjesto graha, pripravljamo kubansko narodno jelo ‘Ropa vieja’. Pripremamo ga u mesnoj i veganskoj varijanti, bez brige – napisali su te dodali kako ćete, kada dođete, otkriti o kojem je jelu riječ. Ulaz na spomenutu izložbu, kao i hrana su besplatni, a sve kreće od 11.30.

Pročitajte još

NIZ HUMANITARNIH AKCIJA Bravo za Tate, pomažu gdje god stignu!

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Hakiran profil preminulog Jurice Popovića, Matija Vuica: ‘Oduzeli ste mi tračak radosti‘

Dulist