Grad

Pravo na sufinanciranje udžbenika iskoristila 204 srednjoškolca

skola knjige43

Mjeru Grada Dubrovnika kojom se sufinanciraju srednjoškolski udžbenici u 2023. godini iskoristila su 204 dubrovačka učenika na što je iz gradskog proračuna izdvojeno 22.220 eura, navode iz gradske uprave u priopćenju.

Program sufinanciranja udžbenika učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Dubrovnika provodi se od 2017. godine, a u prvih šest godina (2017.-2022.) na realizaciju ovog projekta izdvojeno je preko 3,6 milijuna kuna.

Grad Dubrovnik među rijetkim je gradovima u Republici Hrvatskoj koji je uveo program sufinanciranja udžbenika za srednje škole, čiji su osnivači županije, a kojim gradska uprava potpomaže kućni budžet roditelja srednjoškolaca sa svog područja.

Projekt sufinanciranja udžbenika pomogao je brojnim dubrovačkim obiteljima u školovanju srednjoškolaca, posebno u vrijeme promjene udžbenika u okviru reforme Škola za život. Nakon što je projekt postigao svoju svrhu, Grad Dubrovnik je u srpnju 2022. godine donio novi Pravilnik o sufinanciranju nabave udžbenika učenicima srednjih škola s područja grada Dubrovnika kako bi se pomoglo u nabavi udžbenika obiteljima s nižim primanjima koje primaju dječji doplatak, dok se kao demografska mjera uvelo sufinanciranje nabave udžbenika s obiteljima s troje i više djece.

Nabava udžbenika i dalje se sufinancira se i iznosu stvarnog troška uz predočenje računa, a najviše do 132.72 eura (1000 kuna).

Pročitajte još

Crveni križ postaje član platforme s besplatnim psihosocijalnim savjetovanjem

Dulist

Večeras završno testiranje sustava Zone posebnog prometnog režima

Dulist

[KOMENTAR] Franković: ‘Vrijeme je za zaokret u turizmu i da kažemo ‘dosta‘ povećanju brojki, Dubrovnik je tu primjer upravljanja‘

Dulist