Aktualno

Praši se na sve strane!

Praši se na sve strane!

Kraj godine uvijek je odlična prilika za napraviti svojevrsnu inventuru događaja koji su obilježili minulih 365 dana. To je napravio i duList u svom tiskanom izdanju, izdvojivši po mišljenju redakcije 10 događaja koji su obilježili dubrovačku 2012.

Peto mjesto naše ljestvice zauzela su brojna gradilišta po Dubrovniku.

Hvalio se naš gradonačelnik početkom godine kako je Dubrovnik najveće gradilište u Hrvatskoj, kad ono, riječi mu se skoro i obistinile! Samo što je zaboravio spomenuti kako tri godine svog mandata nije pokretao nikakve projekte, da bi se u zadnjih nekoliko mjeseci sve zahuktalo i zaprašilo. I naravno, nastao je prometni kaos, posebno pred ove blagdane.

Pa krenimo redom. Prvo je na Pošti Lapad niknulo, od milja nazvano 'lapadsko gumno', s čijim se radovima, kako to obično biva kasnilo, a radilo se i na početku turističke sezone. No, kritike iz gradske uprave nisu prihvaćali pa je nadležni pročelnik od radova, Dinko Mirić govorio kako se Grad uvijek kritizira – i kad se radi – i kad se ne radi.

A u Dubrovniku se zaista počelo raditi. Sve u isto vrijeme. Zbog izgradnje kanalizacijskog sustava u Sustjepanu najprije se prometovalo otežano, uz semafore, a potom je promet skroz zatvoren. Sve je preusmjereno na Most, uz nadu Mirića kako neće zapuhati bura. No, zapuhala je pa se promet preusmjerio na Brgat. U isto vrijeme zatvorio je jedan trak magistrale zbog radova HEP-a na tunelu kroz Srđ, a na red je stigla i Ilijina glavica. I s njom je sve kulminiralo!

Iako Vlahušić, ovog puta Mladen, regulira promet na ulazu u Grad iz bagera i van njega, sve se zaštopalo. Građani iz Župe i Konavala voze po makadamu, pa im džabe ona cestarina koju plaćaju kod registracije. Žaliti se nemamo kome, pa nam ostaje čekati do proljeća kad bi navodno istočni ulaz u Grad trebao biti gotov. E da, umalo smo zaboravili kako je zatvoren i Put od Batale, radi se u ulici Žrtava s Dakse, na Vojnoviću, u Gružu kraj parka… Gdje nam je kraj!

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist