Kultura

PRAIZVEDBA U DVORU Maestro Đelo Jusić napisao je djelo samo za Mihaelu…

PRAIZVEDBA U DVORU Maestro Đelo Jusić napisao je djelo samo za Mihaelu...

Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Marca Taduea i dubrovačka čelistica Mihaela Čuljak u utorak, 2. listopada građanima će pružiti jedinstveni glazbeni događaj.

Građani će naime, imati priliku uživati u prvoj izvedbi Koncerta za violončelo i orkestar Đela Jusića. Koncert je napisan upravo za vođu violončela Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Mihaelu Čuljak. Ova mlada glazbenica sada je već dvije godine vođa violončela u DSO-u. Koncert će započeti u 21 sat.

Nastupala je diljem Europe, Azije i SAD-a. Kao mlada učenica Umjetničke škole Luke Sorkočevića osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Kao dobitnica stipendije Grada Dubrovnika, niže uspjehe u Zagrebu, te maturira s najvišim ocjenama. Nakon mature, uz punu stipendiju započinje studij u Teksasu. Godine 2009. diplomira i 2011. magistrira summa cum laude na Sveučilištu Sjevernog Teksasa kao solo violončelistica u klasi prof. Elizabeth Morrow i prof. Nikole Ruževića. Uz navedene diplome, Mihaela se specijalizira i u “ranoj glazbi” u klasi prof. Lylea Nordstroma. Kao dobitnica titule “Dean’s List” pozvana je na Boston Early Music Festival, Neuberg an der Murz, TCU Cellofest, ASTA Convention, Upbeat Japan, i mnoge druge festivale. Mihaela Čuljak doktorira summa cum laude na Sveučilištu u Michiganu 2014. godine kao jedna od 1% najboljih studenata. Uz nagradu pune stipendije, Mihaela je i dobitnica titule asistenta. Kao asistentica na Sveučilištu u Michiganu predaje Gudačku metodiku, Metodiku nastave violončela te drži privatne satove iz violončela, a u DSO-u je od 2016. godine.

Uz Koncert za violončelo i orkestar Đela Jusića, orkestar će izvesti i uvertiru Mozartove „Čarobne frule“ te suite br. 1 i br. 2 iz Greigovog djela „Peer Gynt“.

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9-14.30 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra. Telefon za dodatne informacije je 417 110.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist