Crna kronikaUrednički izbor

Požar u Smokvici izazvalo spaljivanje korova, počiniteljima slijedi kaznena prijava

Požar u Smokvici izazvalo spaljivanje korova, počiniteljima slijedi kaznena prijava

Lijepe vijesti stižu s Korčule. Požar u Općini Smokvica je zaustavljen i nema više njegova širenja. Tijekom noći sanirali su se rubovi požarišta, a dežurstvo su odradile županijske vatrogasne snage.

Poznat je i uzrok požara, a to je ljudska radnja, odnosno spaljivanje korova. Potvrdila nam je to glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić.

-Kriminalističko istraživanje je još u tijeku, jer se do kraja mora procijeniti materijalna šteta budući da je požar tek jučer saniran do kraja. Policijski službenici i protupožarni inspektor napravili su očevid i utvrdili da je uzrok požara ljudska radnja. Poznate su nam okolnosti i počinitelji, a još nam nedostaje procjena materijalne štete i slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu – rekla je Davorka Bečić.

Inače, iz Hrvatske vatrogasne zajednice navode kako su se stanovnici Smokvice za sav trud na originalan način zahvalili vatrogascima i pripadnicima zračnih snaga. Fotografija je nastala iz pilotske kabine kapetana kanadera Ivice Markača.

Foto: Korčula online

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist