Crna kronika

POŽAR Plamen iz BiH opet prešao granicu i prijeti Župi i Konavlima

POŽAR Plamen iz BiH opet prešao granicu i prijeti Župi i Konavlima

Vatrena stihija iz BiH koja već dva dana prijeti području Župe dubrovačke i Konavala jutros je ponovno prešla granicu. Pred vatrogascima je izazovan dan borbe protiv plamena.

-Vatrogasci Konavala već su na terenu. Požar gori dva dana, a jučer je prešao na područje Hrvatske. Tijekom jučerašnjeg dana smo opožareno područje stavili pod kontrolu, ali je jutros požar opet prešao na naše područje. Jako je veliko područje koje požar obuhvaća, dužinom preko jednog kilometra. Vatrogasci su na terenu koji je veoma nepristupačan, a dio unutar BiH je miniran i ne smijemo izlaziti na njega. U pomoć nam stižu dva kanadera i moramo biti oprezni da se požar ne spusti do područja Župe i Konavala. Požar još uvijek gori i za sad ničem ne prijeti, ali da će biti posla za cijeli današnji dan to mogu reći sa sigurnošću – poručio je županijski vatrogasni zapovijednik Stjepan Simović.

Inače, prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje, požar raslinja na nepristupačnom i minski sumnjivom području u Konavoskim brdima kod Ivan križa (došao iz BiH), a za koji je JVP Konavle dobila dojavu dana 27. kolovoza i svakodnevno nadzirala, 01. rujna ušao je u teritorij RH. Požarom je u RH zahvaćeno oko 10 ha trave, niskog raslinja i borove šume, dok je sa BiH strane puno veća površina. Požar je gasila JVP Konavle sa 8 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila, a tijekom noći vršilo se dežurstvo i nadzor požara koji je i dalje aktivan sa BiH strane.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist