Aktualno

Požar lokaliziran, saniraju se rubovi požarišta

Veliki požar na prostoru između Gromače i Orašca lokaliziran je jutros u 4.17 sati, nakon cjelonoćnog gašenja.

Kako doznajemo u operativnom centru Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci na terenu je i dalje 35 vatrogasaca s 10 vozila jer se zalijevaju i saniraju rubni dijelovi požarišta.

Prije nego je požar lokaliziran već se razmišljalo da se sa svitanjem u pomoć pozove i kanader, ali kako nam je rekao dežurni u Operativnom centru noćas su zemaljske snage kvalitetno odradile posao pa pomoć kanadera nije bila potrebna.

Izgorjelo je 90 hektara mješovite šume i niskog raslinja, a srećom kuće ni u jednom trenutku nisu bile ugrožene. Vatrogasne snage cijeli će dan sanirati i čuvati požarište. U gašenju je sudjelovala javna vatrogasna postrojba s 45 vatrogasaca i 5 vozila, DVD Zaton sa 7 vatrogasaca i jednim vozilom, te Interventna postrojba s 9 vatrogasaca i 4 vozila, rečeno nam je iz operativnog centra.

Pročitajte još

‘SOLIDARNOST NA DJELU 2021.’ Crveni križ poziva: ‘Ne dvoji, za drugog izdvoji!’

Dulist

GODINAMA GLEDAMO RJEŠENJA I MAKETE BUDUĆEG STADIONA U LAPADU Građani će kreirati izgled ‘lapadske ljepotice’. Još jedan ‘pucanj u prazno’?

Andrea Falkoni Račić

BILI SMO NA PROBI USUSRET VELIKOJ PROSLAVI KUD-A ‘MARKO MAROJICA’ Bala zajedno i mlado i staro! Već 45 godina čuvaju župsku tradiciju

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija