Hrvatska

POZAJMICA Novac za obnovu Hotela Plat završio u Agrokoru

Oko 29 milijuna kuna, dobivenih od HBOR-a, a namijenjenih ulaganju u Hotele Plat, završilo je u obliku pozajmice u koncernu Agrokor.

Kako piše N1, društvo HKA četiri d.o.o., koje su 2014. godine osnovali Karisma Resorts International i Agrokor s ciljem sudjelovanja u javnim natječaju za privatizaciju 92,5 posto udjela u društvu Hoteli Plat d.d., odobrilo je Agrokoru kratkoročnu pozajmicu od 27,8 milijuna kuna plus kamate.

Dakle, Agrokor je posudio novac koji je i sam uložio u projekt, a pritom založivši svoj vlasnički udio u projektu, a u slučaju neplaćanja obveze bili bi ovršeni udjeli koji bi bili prodani novom ulagaču bez utjecaja na ostale vlasnike i projekt. To je, pak, spriječilo stupanje na snagu Lex Agrokora.

Budući da Agrokor nije vratio većinu posuđenog iznosa, oštećen je HBOR, a time i Republika Hrvatska, odnosno njeni građani. Prema saznanjima N1, HBOR o svemu ovome nije bio obaviješten.

Šire o ovoj temi možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Od 1. prosinca besplatno dopunsko zdravstveno dobit će još 120.000 građana

Dulist

PRODAJA SE PRESELILA U VIRTUALNE VODE Raste kupovina u ‘dva klika’

Dulist

Iz sustava eNautika izbrisano 807 čarterskih tvrtki

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija