Grad

Povratak Dubrovačkog karnevala: Nikad više događanja za sve generacije!

Povratak Dubrovačkog karnevala: Nikad više događanja za sve generacije!

Tradicionalni Dubrovački karnevo, dvadeset i četvrti po redu, održavat će se od 11. do 21. veljače u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, dok se realizaciji pridružuju ustanove u kulturi i drugi vrijedni partneri.

Nakon što su se karnevalski programi posljednjih godina odvijali u uvjetima prilagođenim epidemiološkoj situaciji, Dubrovački karnevo 2023. vraća se u svoj punini i uz bogatstvo sadržaja, a Dubrovčane svih generacija očekuju zanimljiva i raznolika događanja, javljaju iz Grada Dubrovnika.
Pod poznatim sloganom „Dođite svakako i svakakvi“ ova dugovječna manifestacija počinje u subotu, 11. veljače u 15 sati prigodnim otvaranjem na karnevalskoj pozornici ispred Katedrale, dok će na Stradunu uslijediti nastup uvijek rado viđenih gostiju iz Župskog karnevala.

Kao i prethodnih godina, veliki dio programa namijenjen je djeci i mladima, pa ni ove godine neće izostati popularna događanja kao što su „Maškarani školski dan“, „Faćenda od malih maškara“ i „Maškarani vrtićki dan“.

Već drugog dana, u nedjelju 12. veljače, na rasporedu je „Veliki ples malih maškara“ Društva naša djeca Dubrovnik u Studentskom domu Academis, koji će 21. veljače ugostiti i Ultime od karnevala. Dubrovački karnevo i ove godine uključuje Mokošicu pa će se na pozornici kod Kluba mladih Sveti Ivan Pavao II u subotu, 18. veljače održati „Dječja maškarata u Mokošici“.

Uvijek rado posjećeni program „Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula“ održat će se 18. veljače ispred Luže. Istog dana, maškarani Dubrovački simfonijski orkestar nastupit će u Kazalištu Marina Držića.

Kao jedna od brojnih novina ovogodišnjeg izdanja Dubrovačkog karnevala, od 11. do 21. veljače postavit će se u izlozima Grada i atriju Kneževa dvora izložba fotografija i kostima Dubrovačkih muzeja „Veljun kroz godišta“.

Posjetitelji Kneževa dvora moći će uživati i u muzejskoj instalaciji u stalnom postavu Kulturno-povijesnog muzeja „Kazališni kostim u karnevalu“, ostvarenoj u suradnji s Kazalištem Marina Držića. Kulise za fotografiranje postavit će se u foajeu Kazališta Marina Držića, Umjetničkoj galeriji Dubrovnik i atriju Kneževa dvora.

-Podržite dugu tradiciju maškaravanja u Dubrovniku, dođite nam svakako i svakakvi i budite uz Dubrovački karnevo 2023. – pozivaju organizatori.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović