Politika

Povratak DC-a, predsjednica Matea Bjelopera

dc matea bjelopera014

Na političku scenu grada Dubrovnika vratila se još jedna stranka.

Riječ je o Demokratskom centru, koji je sinoć održanom izbornom skupštinom i službeno formiran u Dubrovniku. Za predsjednicu dubrovačkog DC-a izabrana je Matea Bjelopera, kojoj je ovo ujedno i prvi izlet u politiku. Do sad se, naime, njome nije aktivno bavila.

Budući da je DC u Dubrovniku, nakon određene stanke, tek osnovan, nemaju velika očekivanja za nadolazeće lokalne izbore 2013. godine, iako će na njih i izaći sa svojom listom.

– Sad nam je cilj da dobijemo barem jednog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, jer ne očekujemo neki veliki boom budući da smo tek na početku – odgovorila je Bjelopera na pitanje hoće li ona ispred DC-a biti i kandidatkinjom za gradonačelnicu.

– Još se nismo službeno sastali pa je o svemu prerano govoriti – kratko nam je poručila novoizabrana predsjednica DC-a Dubrovnik Matea Bjelopera, dodavši kako će DC u Dubrovniku nastojati oko sebe okupiti što više mladih ljudi.

Za njenu zamjenicu izabrana je Ivona Grgurević, dok su potpredsjednici Maja Barović i Bernard Malić. Rizničarka je Anamarija Vujović, a tajnica Ana Barović.

Pročitajte još

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU ĆE VOLONTIRATI Neću primati plaću, tako sam odabrala!

Dulist