Aktualno

POVJERENSTVO ODLUČILO Franković nije u sukobu interesa

POVJERENSTVO ODLUČILO Franković nije u sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijelo je odluku kako neće pokrenuti postupak protiv gradonačelnika Mata Frankovića.

Franković je Povjerenstvu prijavljen zbog imenovanja Pera Kulaša za savjetnika gradonačelnika za obalne i pomorske projekte koji je u isto vrijeme bio predsjednik Uprave Atlantske plovidbe i predsjednik Nadzornog odbora Luke Dubrovnik. Prijava po svom sadržaju, kako nam je rekla glasnogovornica Martina Jurišić iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, ‘ide više na sukob interesa savjetnika, ne samog gradonačelnika’. Njemu se stavlja na teret što ga je uzeo za savjetnika.

U prijavi se naime navodilo kako ne može osoba s jedne strane biti savjetnik gradonačelnika i dobivati povlaštene informacije u obavljanju te funkcije, a s druge strane obavljati visoke dužnosti u trgovačkim društvima gdje te informacije može zlouporabiti.

– Iz prikupljene dokumentacije nije utvrđeno da bi sam dužnosnik na bilo koji način povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa. Međutim, kroz obrazloženje odluke će se sugerirati kako nije uputno, odnosno nije dobra praksa da se za savjetnike dužnosnika uzimaju osobe koje istovremeno obavljaju više javnih funkcija koje bi eventualno mogle doći u koliziju. Prijava zapravo nije išla kako je sam gradonačelnik u sukobu, već savjetnik – istaknula je glasnogovornica.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist