Aktualno

POVIJESNI TRENUTAK Prva intervencija Helikopterske hitne medicinske službe

helikopteri 1

Jučer je uspostavljena duže vremena najavljivana Helikopterska hitna medicinska služba, a već danas se ukazala potreba za njom. Naime, prva intervencija je izvedena je na poziv za pomoć mladom pacijentu s Malog Lošinja koji je pretrpio ozlijedu glave te je hitno helikopterom s mjesta na kojem je ozlijeđen prevezen u zdravstvenu ustanovu na otoku odakle je prebačen u KBC Rijeka.

-Na Uskrs, dan koji simbolizira vjeru i nadu, naši predani djelatnici Helikopterske hitne medicinske službe pokazali su iznimnu posvećenost i profesionalizam u svojoj prvoj hitnoj intervenciji… HHMS je značajan reformski korak naprijed u našem kontinuiranom nastojanju da unaprijedimo zdravstveni sustav i osiguramo da svaki građanin Republike Hrvatske ima pristup najboljoj mogućoj hitnoj medicinskoj skrbi, gdje god se nalazio – izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Za otoke i ostala izoliranija područja, kako za domaće ljude tako i turiste ova zdravstvena usluga nesumnjivo će se pokazati od velike važnosti. Međutim, od reforme zdravstva koje su resornom ministru ‘puna usta’ dijeli nas još jako puno. Pisali smo i opet ćemo iskoristit priliku podsjetiti na, kako liječnici tvrde, kolaps u sustavu primarne zdravstvene zaštite koji bi vladajućima, koji god oni nakon predstojećih izbora bili, trebao biti prioritet.

helikopteri 2

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist