Aktualno

POTVRĐENO! Novi rektor Parčeve crkve don Ivica Pervan. Biskup napravio još neke ‘rošade’

Kako je DuList prvi pisao, don Hrvoje Katušić odlazi u Velu Luku, dok don Ivica Pervan novi rektor crkve sv. Vlaha.

Primopredaja službe generalnog vikara Dubrovačke biskupije upriličena je u utorak, 3. svibnja u prostorijama Ordinarijata Dubrovačke biskupije u nazočnosti dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića i kancelara Dubrovačke biskupije don Davida Marjanovića, prenosi Dubrovačka biskupija.

Novi generalni vikar don Ivica Pervan položivši ispovijest vjere i prisegu vjernosti primio je službu generalnog vikara i s njom povezane službe: voditelja biskupijske kurije, ravnatelja Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, pravnog zastupnika Popovskog zbora i upravitelja biskupovog doma u Dubrovniku, a službu mu je predao bivši generalni vikar don Hrvoje Katušić.

Sa službom generalnog vikara proteklih godina bila je povezana i služba rektora Zborne crkve sv. Vlaha i crkve sv. Spasa tako da je don Ivica Pervan imenovan i novim rektorom Parčeve crkve i crkve sv. Spasa te delegatom za apostolat pomoraca. Nadalje, don Hrvoje Katušić imenovan je župnikom župe sv. Josipa u Vela Luci, a don Mario Karatović, sadašnji župnik župe sv. Josipa u Vela Luci imenovan je župnikom župe Presvetog Spasitelja u Mokošici.

Primopredaje ovih službi bit će u kolovozu ove godine.

Šime Zupčić je, na njegovu prije nekoliko mjeseci upućenu molbu, razriješen službe voditelja Katehetskog ureda dok još uvijek ostaje članom Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciji kao i sudskim bilježnikom. Na njegovo mjesto voditelja Katehetskog ureda imenovan je don Marinko Šljivić, župnik župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici. Na mjesto tajnice Katehetskog ureda imenovana je Željana Lučić, tajnica Biskupijskog ureda za pastoral koja ostaje vršiti i druge službe u Biskupiji kao i do sada.

Pročitajte još

Brodovi za Lokrum ove će subote nešto drukčije ploviti. Provjerite promjene

Dulist

Sanitat poslao zahtjev za ispravak objavljenih informacija

Dulist

PETAŠICA RASTURILA NA JEZIČNOJ OLIMPIJADI Cijela Monta ponosna je na Romanu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija