Aktualno

POTVRĐENO! Novi rektor Parčeve crkve don Ivica Pervan. Biskup napravio još neke ‘rošade’

Kako je DuList prvi pisao, don Hrvoje Katušić odlazi u Velu Luku, dok don Ivica Pervan novi rektor crkve sv. Vlaha.

Primopredaja službe generalnog vikara Dubrovačke biskupije upriličena je u utorak, 3. svibnja u prostorijama Ordinarijata Dubrovačke biskupije u nazočnosti dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića i kancelara Dubrovačke biskupije don Davida Marjanovića, prenosi Dubrovačka biskupija.

Novi generalni vikar don Ivica Pervan položivši ispovijest vjere i prisegu vjernosti primio je službu generalnog vikara i s njom povezane službe: voditelja biskupijske kurije, ravnatelja Ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika, pravnog zastupnika Popovskog zbora i upravitelja biskupovog doma u Dubrovniku, a službu mu je predao bivši generalni vikar don Hrvoje Katušić.

Sa službom generalnog vikara proteklih godina bila je povezana i služba rektora Zborne crkve sv. Vlaha i crkve sv. Spasa tako da je don Ivica Pervan imenovan i novim rektorom Parčeve crkve i crkve sv. Spasa te delegatom za apostolat pomoraca. Nadalje, don Hrvoje Katušić imenovan je župnikom župe sv. Josipa u Vela Luci, a don Mario Karatović, sadašnji župnik župe sv. Josipa u Vela Luci imenovan je župnikom župe Presvetog Spasitelja u Mokošici.

Primopredaje ovih službi bit će u kolovozu ove godine.

Šime Zupčić je, na njegovu prije nekoliko mjeseci upućenu molbu, razriješen službe voditelja Katehetskog ureda dok još uvijek ostaje članom Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciji kao i sudskim bilježnikom. Na njegovo mjesto voditelja Katehetskog ureda imenovan je don Marinko Šljivić, župnik župe Svete Obitelji u Novoj Mokošici. Na mjesto tajnice Katehetskog ureda imenovana je Željana Lučić, tajnica Biskupijskog ureda za pastoral koja ostaje vršiti i druge službe u Biskupiji kao i do sada.

Pročitajte još

Društvo arhitekata poziva na predavanje ‘Turizam, stanovanje i infrastruktura’

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] DEŠA VLAHUTIN Iako smo živjeli u raznim zemljama, želja mi je bila da se djeca rode u Gradu…

Mia Njavro Banić

Opća bolnica Dubrovnik raspisala novi natječaj za zakup parkinga

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija