Crna kronika

POTRAGA I DALJE TRAJE ‘Ne znamo koliko će helikopter moći ostati u zraku. Vjetar sve otežava’

Kako je i najavljeno, helikopter Ministarstva unutarnjih poslova ponovno se uključio u potragu oko 9.15 sati za trećim nestalim radnikom Hidorelektrane Plat.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević u izjavi za DuList istaknuo je kako su održali koordinacijski sastanak kako bi se ljudi usmjerili i dali im svoju zadaću.

-Vjetar je zaista velik. Ne znam koliko će moći ostati u zraku, ukoliko se vjetar ne smiri. Zajedno s posadom i osmatračima pretražuju akvatorij. Na tom istom dijelu je i brod obalne straže Omiš. Zavisi o moru i vjetru, prebacit će se do Mrkana i Bobare i ronioci kako bi izvršili zaron i preron toga područja. GSS sa svojim ljudima u kajacima, ukoliko opet more dozvoli, također će se tamo prebaciti tamo kako bi mogli prići što bliže obali i izvršiti pregled jer je zbog strmine nemoguće tim dijelom hodati – rekao je Pavličević i dodao kako ostali dio više desetaka policijskih službenika, vatrogasaca, djelatnici iz Hidrolektrane, građani su već na terenu. Po pitanju samostalnog organiziranja građana i pretrage brodicama, Pavličević ponavlja kako je svaka pomoć dobro došla.

-No ne znam koliko je to zaista moguće, posebno s malim barkama izaći na ovakvo more. Ne možemo to uskratiti, odradit ćemo svoj dio posla, no ne možemo koordinirati sve mještane – rekao je Pavličević.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PLATIO KAZNU I 3 MJESECA OSTAO BEZ DOZVOLE 63-godišnjak ‘napuhao’ 2,16 promila

Dulist

Uhićen stranac koji je nizom kaznenih djela pričinio milijunsku štetu

Dulist

PLOČE KAO ‘WILD WEST’ Policija pretragom kod dvije starije osobe pronašla drogu, novac, oružje…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija