Grad

Potpisana Povelja o bratimljenju Dubrovnika i Sorrenta

batch Sorrento bratimljenje 7

Povelju o bratimljenju i suradnji Grada Dubrovnika i Grada Sorrenta potpisali su danas dvojica gradonačelnika, u ime Grada Dubrovnika Mato Franković i u ime Grada Sorrenta Massimo Coppola. Time je obilježeno više od desetljeća kulturno-umjetničke, bilateralne i prijateljske suradnje dvaju gradova, kako javljaju iz Grada Dubrovnika.

– Suradnja naša dva grada počela je prvenstveno na kulturnoj osnovi, produbljivala se tijekom godina te je ovo bratimljenje logičan slijed takve suradnje, kojim ćemo dodatno učvrstili naše prijateljstvo te istovremeno podići na viši nivo našu suradnju na polju turizma i kvalitete pružene usluge te na polju kulture razmjenom naših kulturnih djelatnika i programa. Ovo bratstvo ostat će i nakon nas, kao zalog budućnosti, a vjerujem da će i naši nasljednici kročiti istim stazama i oplemenjivati dalje ovaj odnos – rekao je gradonačelnik Franković.

Gradonačelnik Sorrenta iskazao je zahvalnost za gostoprimstvo i priliku da sudjeluju u Festi, najsvečanijem i najposebnijem danu u Dubrovniku.

– Ovo je povijesni dan, danas nastavljamo ono što smo počeli i stvaramo nove veze, što će pružiti priliku za razvoj naše suradnje i u budućnosti. Vezuje nas zajednička povijest i to što smo blagoslovljeni time da živimo u prekrasnim gradovima pod zaštitim UNESCO-a. Vezuje nas i turizam, koji je za oba naša grada jako važan – kazao je gradonačelnik Coppola i ujedno najavio organizaciju Dana Dubrovnika u Sorrentu.

Odluku o uspostavi suradnje dvaju gradova koji ovom Poveljom službeno postaju gradovi prijatelji donijeli su Gradsko vijeće Grada Dubrovnika i Gradsko vijeće Grada Sorrenta. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica u ovoj je prigodi istaknuo kako su najzaslužniji za intenziviranje suradnje dva grada Dubrovački simfonijski orkestar i Sorrento Dubrovnik Festival te dubrovačka pijanistica Ivana Marija Vidović i dirigent maestro Paolo Scibilia.

Solidarnost, zajedništvo i mir istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Grada Sorrenta Luigi Di Prisco kao ono što također povezuje dvije zajednice i na čemu će se graditi odnos u budućnosti. Na temelju potpisanog Sporazuma dodatno će poboljšati ekonomsku i svaku drugu suradnju naša dva grada.

U delegaciji Grada Sorrenta bila je i Silvana Gargiulo za međunarodne odnose Grada Sorrenta, dok su svečanosti potpisivanja Povelje sudjelovali i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić, predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Katarina Doršner, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž te počasni konzul Italije u Dubrovniku Frano Bongi i pijanistica Ivana Marija Vidović.

Pročitajte još

POTPISAN UGOVOR Gružani će u TUP-u dobiti suvremeno opremljenu knjižnicu!

Dulist

ANĐELA PALAMETA IZ DEŠE Sve kompleksniji slučajevi nasilja u obitelji i sve veći broj poziva iz ruralnih područja

SPUŠTAJU SE KUĆICE U LAZARETE Noćas se povremeno zatvara promet Ulicom Frana Supila

Dulist