Županija

POTPISAN SPORAZUM O FINANCIRANJU Komunalni dio Luke Račišće bit će uređen do ljeta 2022.

POTPISAN SPORAZUM O FINANCIRANJU Komunalni dio Luke Račišće bit će uređen do ljeta 2022.

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenik gradonačelnika Ivan Šale i ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić potpisali su u ponedjeljak u Korčuli Sporazum o zajedničkom financiranju uređenja komunalnog dijela ‘Luke Račišće’. Vrijednost ovog projekta kojim je planirano postavljanje pontonskog gata s kompletnim sidrenim sustavom za 74 plovila, komunalno opremanje te uklanjanje otpada iz podmorja luke je oko dva milijuna kuna.

-Komunalne luke su u Dubrovačko – neretvanskoj županiji veliki infrastrukturni projekti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Maksimalno smo iskoristili financijska sredstva programa Ministarstva kako za uređenje komunalnih luka tako i za izgradnju drugih projekata na području lučke infrastrukture. Projekti su vrijedni više od 700 milijuna kuna. Radi se o devet projekata lučke infrastrukture počevši od Nove luke Polačišće i na Pelješcu Luke Perna, zahvata na rekonstrukciji lukobrana Puntin, projekta lučkog terminala u Veloj Luci, izgradnje luke na otoku Lastovu u Ublima, proširenja rive u Trpnju i rekonstrukciju rive na otoku Koločep. Također smo potpisali financiranje za proširenje luke u Cavtatu – izjavio je župan Nikola Dobroslavić.

-Potpisivanjem ovog Sporazuma stečeni su uvjeti za pokretanje svih postupaka javne nabave za odabir izvođača radova i nadzor građenja. Sukladno tome ŽLU Korčula će u sljedećih mjesec dana pokrenuti sve postupke nakon čega će se potpisati ugovor s najboljim ponuditeljem. Planiramo da će se do kraja godine odraditi prva faza ovog projekta, a u 2022. druga faza. Do sljedećeg ljeta projekt će biti završen – rekao je ravnatelj Županijske lučke uprave Korčula Ante Tvrdeić.

Zamjenik gradonačelnika Korčule Ivan Šale napomenuo je kako su prometna povezanost i komunalni vez osobito bitni ljudima na otoku.

-Veseli me što osim ove lučice postoji još projekata za komunalne lučice tako da će većina naših sugrađana imati jedan siguran i kvalitetan vez, naročito kada govorimo o ljudima koji od mora i za more žive – rekao je zamjenik Šale.

Svi skupa su nakon potpisivanja obišli radove na projektu ‘Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula’ i radove na rekonstrukciji lukobrana ACI marine u Korčuli.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist