Grad

POTPISAN SPORAZUM Na Vojnoviću i kraj suda punionice za električna vozila

vlahusic jukic punionice1

Dubrovnik će dobiti dvije ELEN punionice za električna vozila. Tim povodom danas je potpisan Sporazum o izgradnji između HEP-a i Grada Dubrovnika, a kojega su potpisali gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Perica Jukić.
Temeljem potpisanog sporazuma Grad Dubrovnik osigurat će pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP će nabaviti i ugraditi dvije punionice uz tehničku podršku Elektrojuga Dubrovnik.

Prva punionica nalazit će se na Putu Iva Vojnovića, na parkingu kod zgrada „Solidarnosti“, a druga na spoju Ulice Dr. Ante Starčevića i Vukovarske ulice, pored zgrade Suda.

-Zadovoljstvo mi je što smo danas, na 160. rođendan Nikole Tesle, ponovno u Dubrovniku kako bismo potpisali sporazum o izgradnji prve dvije ELEN punionice za električna vozila u Dubrovniku što će sigurno doprinijeti daljnjem razvoju kvalitete turizma u Gradu – rekao je ovom prigodom Perica Jukić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d..

Ukupna vrijednost investicije za obje lokacije iznosi 140.000 kuna. Na jednoj punionici bit će moguće istodobno puniti dva vozila, s načinom punjenja AC mode 3 type2, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o vrsti i stanju baterije vozila. Punjenje je za sada besplatno, ali je moguće samo uz RFID identifikacijsku karticu. Punionice će u razvojnoj fazi projekta omogućiti testiranje tehnologije i praćenje navika korisnika radi pripreme odgovarajućeg modela naplate i kasnijeg prelaska na komercijalnu fazu korištenja punionica.

 

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist