DuList IN

Poslušajte novi singl Atlantide

Poslušajte novi singl Atlantide

Dubrovački bend Atlantida objavio je singl „Lutam pod oblacima“ kojim najavljuju objavljivanje novog albuma koji bi trebao biti gotov na proljeće. Poslušajte pjesmu koja je ostvarena u suradnji s Ibricom Jusićem.

– Realizirana je ideja čvrstog zvuka i šansone interpretativno nadahnuta našim novim pjevačem Davorom Ercegom i trubadurom Ibricom Jusićem kojem se i ovim putem zahvaljujemo na suradnji. Pjesma je snimljena u XII mjesecu 2011. u studiju "Ultrazvuk" u Zagrebu – objavili su članovi Atlantide.
Kako nam je kazao basist Alan Lasić spot za „Lutam pod oblacima“ je u završnoj fazi, još u subotu trebaju ponovno snimiti nekoliko kadrova i uskoro bi se mogao zavrtjeti na televizijskim postajama.
– Krajem siječnja ponovno putujemo u Zagreb kako bi nastavili snimanje pjesama za album. Većina materijala je gotova i na proljeće bi album trebao biti spreman za objavu – kazao je Lasić.
Pjesme se snimaju u produkciji Mira Lesića. Snimili su ih pjevač Davor Erceg, gitaristi Niko Novaković i Tomislav Kravarović, basist Alan Lasić na bubnjevima Mario Tomašić i kao gost za klavijaturama Zlatko Vlahušić.

Podsjetimo kako smo Atlantidu, nakon skoro 15 godina pauze ponovno uživo mogli čuti na prošlogodišnjem nastupu na Festi kada je premijerno s njima nastupio nekadašnji frontmen Crne udovice Davor Erceg. Tada je dubrovačka publika, na koncertu posvećenom Terezi Kesoviji mogla čuti kako zvuči njena skladba „Što je ostalo od ljubavi“ u prepoznatljivom čvrstom zvuku Atlantide. S njima je nastupia i ženska klapa „Fortuna“ s kojom su surađivali i na snimanju spota za pjesmu „Sami u kamenu“, pjesmu čiji video materijal je 13 godina nakon objave te skladbe (1997.), predstavljanjem spota u ljeto 2010. najavio ponovno izranjanje Atlantide na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Od tada traju pripreme za novi album koji najavljuje upravo singl „Lutam pod oblacima“. Poslušajte i uživajte očekujući nove skladbe dubrovačkog kultnog benda.
 

Atlantida – bend koji je žestokom i kvalitetnom svirkom obilježio razdoblje 90-ih godina na dubrovačkoj glazbenoj sceni, 1994. godine objavio je album „Eyes of Reality“ s pjesmama na engleskom jeziku. Iz tog je vremena ostao i audio zapis njihova demo albuma na hrvatskom jeziku koji su također snimili. „Sami u kamenu“ je pjesma koja snimljena 1997. godine za maxi singl na kojem su bile još tri pjesme („Takva je noć“, „Pružam ruke“ i „Kad pozove te dan“) snimane u studiju Radio Dubrovnika (producent Zlatko Vlajušić) što su i posljednje snimljene pjesme Atlantide, koja je nakon toga prestala postojati. Sve do 2010. i snimanja spota kojim su najavili povratak na scenu.

 
 

http://youtu.be/RKd_cOuAeuEhttp://youtu.be/rM5dFwqKYBo

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist