Koronavirus u Hrvatskoj

PORUKA KĆERI OBOLJELE ‘Svi smo plakali. Ona u sobi, u samoizolaciji, nas 3 iza vrata… Ljudi, čuvajte se’

bolnica korona virus010

Jutros smo saznali da je mama + na COVID19. ‘Stani, moja mama? Nije 100 posto’ – početak je poruke Dubrovkinje čija je majka pozitivna na koronavirus. Kako ističe, njena majka se testirala preventivno nakon što se saznalo za prvooboljelu na Zračnoj luci Dubrovnik, a s kojom nije bila u direktnom kontaktu.

-Mama je sada dosta dobro, nema febru niti bolove u kostima. S obzirom na njenu bolest, plućnu emboliju koja joj je dijagnosticirana još 2008., često ima probleme u disanju. Sada je u bolnici, u nadi da se simptomi neće početi razvijati, u nadi da će sljedeći nalaz biti negativan – napisala je.

-Odmah nakon njenog završetka razgovora s epidemiologom, svi smo plakali. Ona u svojoj sobi, gdje je bila u samoizolaciji, nas 3 iza vrata. I vjerovatno bi mogle tako sto dana, ali to nam neće pomoći. Zato sam htjela napisati ovo da svi pročitate.

Ljudi čuvajte se, zbog sebe i zbog svih oko vas. Virus se nekontrolirano brzo širi i jedino što možemo učiti je pokušati ga spriječiti u tome. Čekat će nas svi kafići, parkovi i restorani, bitno je samo da ostanemo zdravi.

Moja lavica će iz ovog izać bogatija za još jednu borbu koju je dobila – zaključila je.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist