Kultura

Portreti Ivane Lujak

Hvale vrijedan ciklus izložbi „Mladi dubrovački slikari“ u Rixos Libertasu došao je do svoje posljednje stanice. Izložba slika Ivane Lujak zatvara krug likovnih druženja koja su izazvala veliku pozornost dubrovačke publike.

 
Nakon što je sredinom travnja proljetni ciklus otvorila Mercedes Bratoš, uslijedila su druženja i upoznavanja sa slikama Mara Kriste, Eve Zvrko, Nikoline Šimunović i Ivane Miloglav Ivanković, da bi ovog ponedjeljka dvotjedni ritam druženja u Libertasu bio zaokružen susretom s portretima Ivane Lujak.
Mlada likovna umjetnica koja je, nakon završene srednje umjetničke škole diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu u klasi prof. Stjepana Skoke, predstavila se svojom trećom samostalnom izložbom. Po prvi put javnosti je predstavila svoj ciklus portreta. Izrađeni tehnikom kolaža, jasnim krivuljama i izborom boja, s crnom kao dominantnim pročišćenim volumenom, otkrivaju kiparicu, koja je pred publiku iznijela unutarnje ekspresije lica koje portretira.
 
O izložbi je nadahnuto govorio povjesničar umjetnosti Marin Ivanović, dok je sam ciklus zaključio njegov inicijator Nikša Bender i domaćin ovih likovnih druženja Jovo Sekulić, direktor Libertas Rixosa.
 

Pročitajte još

IZLOŽBA U GALERIJI ‘Vatrena paleta Pinove jeseni’ uz 60 godina stvaralaštva

Dulist

[FOTO] HRVATI UJEDINJENI KRAVATOM ‘Svaka knjiga koja nas spaja ima spomeničku vrijednost’

Dulist

DUBROVAČKI SIMFONIJSKI ORKESTAR Pavle Zajcev i Đana Kahriman u atriju Kneževa dvora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija