Sport

PORAZ SQUAREA U ZAGREBU Dinamo izborio majstoricu!

square041

Malonogometaši Squarea poraženi su u drugoj utakmici četvrtfinalna 1. HMNL. Na domaćem terenu bolji je bio Futsal Dinamo koji je slavio s visokih 7:1. Treća, odlučujuća utakmica u kojoj dvije momčadi traže svoje mjesto među četiri najbolja kluba, igra se u Dubrovniku.

Donosimo i izvještaj kojega je objavio Dinamo:

Dinamo je od početka nasrnuo svom snagom u presingu. Gosti su jednako agresivno znali odgovoriti i uskoro smo gledali pravi derbi. Plavi su na početku imali solidne šanse preko Kristiana Čekola i Davora Kanjuha, ali je vratar gostiju bio siguran. 

U osmoj minuti Dinamo dolazi do vodstva u utakmici u kojoj su se šanse teško stvarale. Ante Piplica je odigrao jednu tešku loptu po podu i pronašao Mihovila Prgometa. Svrdlo s Trešnjevke mirno je pričekalo suigrače, a onda je gurnuo loptu za Čekija koji iz dobrog kuta zabija za vodstvo. Dinamo je već na polovici poluvremena imao pet prekršaja  Uspjeli smo se do kraja sačuvati i ne dati Gosparima šansu kao u Dubrovniku. Na 2:0 povisili smo sličnom akcijom. Neven Zonjić prihvatio je loptu, zagradio i proslijedio Kanjuhu koji iz teškog kuta povisuje na 2:0. Tim se rezultatom otišlo na odmor.
Dinamo je sjajno krenuo u nastavak. Kristian Grbeša je iz kornera pronašao kuma Dadu koji špicom zabija za velikih 3:0. Uskoro je Mali Princ iz Dubrave zaokružio svoju najbolju partiju ove sezone. Gosti su htjeli mirno izaći iz presinga, Dado je bio koncentriran i ukrao je jednu loptu kao da se utakmica igrala u Konščinskoj. Isti taj “poklon” pretvorio je u novi svoj gol. Gospari su već od 25. minute počeli igrati s golmanom igračem.
To smo uspjeli iskoristiti oko 30. minute kada je Kanjuh preko pola terena lijevom pogodio praznum mrežu. Njegov kum Grbi je odlučio uzbuditi publiku pa je dvije minute kasnije dao gostima loptu koju je Marko Kuraja strpao u mrežu.
Na 6:1 povisio je odlično Zonjić koji je u kontri iskoristio suparničkog golmana-igrača i najkorpulentiniji Dinamov pivot zabio je svoj prvi službeni gol za Plave.
Na 7:1 povisio je ubojica dječjeg lica Filip Novak koji je prošao dva i pol suparnička igrača i zakucao loptu u kut.
Majstorica se igra u utorak ili srijedu.

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist