DuList IN

Popunjena sva mjesta za filmske projekcije festivala Ponta Lopud

Popunjena sva mjesta za filmske projekcije festivala Ponta Lopud

Prvi Ponta Lopud festival održava se od 1. do. 5. srpnja ove godine na Lopudu. Tijekom festivala najavljene su tri filmske projekcije pod vedrim nebom za koja su i službeno popunjena sva dostupna mjesta odnosno preuzete sve besplatne ulaznice.

Riječ je o projekcijama filmova ‘Hladni rat’ i ‘Moje ljeto ljubavi’ oskarovca i posebnog gosta Ponta Lopud festivala Pawela Pawlikowskog te filmskog klasika ‘La Promesse’ slavne braće Dardenne, a koji se prikazuje po izboru samog Pawlikowskog. Inače, sam Pawlikowski će tijekom boravka na Lopudu održati filmski masterclass za mlade i talentirane filmske profesionalce – glumce, redatelje i scenariste iz Hrvatske i regije.

Uz filmske projekcije u sklopu festivala organiziran je u suradnji s lopudskih restoranima i konobama poseban Ponta Lopud Gourmet program. U sklopu ovog festivalskog programa lopudski će ugostitelji predstaviti svoja kulinarska umijeća. Na posebnim festivalskim menijima naći će se jela pripremljena od vrhunskih, svježih namirnica. Radi se o tipičnim jelima ovog podneblja, koja se temelje na lokalno uzgojenim namirnicama i tradicionalnim načinima pripreme, uz puno poštivanje izvornih okusa. Informacije o restoranima i Gourmet ponudi pronađite ovdje.

Za posjetitelje Ponta Lopud Gourmet programa bit će organiziran ograničen broj besplatnih karata za brodske transfere od Dubrovnika do Lopuda i natrag. Informacije o kartama za brodske transfere bit će objavljene uskoro na stranici Ponta Lopud. Na ovoj adresi moguće je pronaći i sve informacije o festivalu.

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist