DuList IN

PONTA LOPUD Dubrovački filmski profesionalci susreli se s Oskarovcima Pawlikowskim i Tanovićem

PONTA LOPUD Dubrovački filmski profesionalci susreli se s Oskarovcima Pawlikowskim i Tanovićem

Uoči početka Ponta Lopud Festivala ove je srijede održan susret dvojice Oscarovaca – Pawela Pawlikowskog i Danisa Tanovića s članovima profesionalnih dubrovačkih filmskih djelatnika i predstavnika kompanije Embassy film.

Na inicijativu osnivača Ponta Lopud festivala Mirsada Purivatre i Tilde Grossel Bogdanović organiziran je ovaj profesionalni susret i konstruktivan razgovor uz razmjenu iskustava i nekoliko zanimljivih inicijalnih ideja o razvoju produkcije i koprodukcije u Južnoj Dalmaciji. Tijekom sastanka razgovaralo se i o zanimljivim mogućnostima unapređenja ‘kreativnog huba’ Ponta Lopud festivala u idućim godinama u kojem bi dubrovački filmski profesionalci imali posebnu ulogu.

Osnivači festivala ističu da su ovakvi susreti najljepši i najkvalitetniji doprinos Ponta Lopud Festivala lokalnoj zajednici kao i povezivanje dubrovačkih filmskih profesionalaca s najboljim redateljima današnjice, oskarovcima Pawlikowskim i Tanovićem te razmjena iskustva i zajedničke ideje za koje vjerujemo da će se realizirati u budućnosti.

Ponta Lopud Festival promovira i slavi film, suvremenu umjetnost i gastronomiju. Istovremeno, festival je i kreativni hub na kojem filmski profesionalci: redatelji i glumci tijekom četverodnevnog druženja i rada u okviru majstorskih tečaja imaju priliku steći nova iskustva i ostvariti dugoročne profesionalne odnose i prijateljstva.

Ponta Lopud festival službeno se otvara u petak, 2. srpnja filmskom projekcijom filmskog hita ‘Hladni rat’ posebnog gosta ovogodišnjeg festivala, proslavljenog redatelja i Oskarovca Pawela Pawlikovskog.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist