Crna kronika

PONOVNO U PLAMENU Požare na Pelješcu i Korčuli gase i kanaderi

PONOVNO U PLAMENU Požare na Pelješcu i Korčuli gase i kanaderi

Požar na Pelješcu je pod kontrolom, dok je na Korčuli još uvijek aktivan, ali kuće nisu u opasnosti potvrdio je u srijedu poslijepodne vatrogasni zapovjednik dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.
Naime, u razmaku od samo dvije minute danas u ranim poslijepodnevnim satima dežurne službe dobile su dojavu o požarima koji su izbili na poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli.
”Imamo dva požara. Jedan je kod mjesta Prižba u općini Blato na otoku Korčuli, a drugi je u mjestu Dingač na Pelješcu. Ovaj na Pelješcu je stavljen pod kontrolu, nije lokaliziran ali je zaustavljeno širenje i u tijeku je sanacija”, rekao je SImović te dodao kako je na požar na Korčuli još aktivan.
”Sustigli smo istočnu i zapadnu stranu, sad idemo na sjevernu stranu. Sve raspoložive snage na otoku su na terenu. U pomoć su došla dva kanadera, jedan je bio na Pelješcu, a sad je prebačen na Korčulu. Nadam se da ćemo ga do noći staviti pod nadzor. Nisu ugrožene kuće, ali uvijek postoji opasnost ako se ne zaustavi’, rekao je Simović te pozvao na oprez s obzirom kako je ovo sedmi požar otvorenog prostora na jugu Hrvatske u posljednjih pet dana.
Inače, požari su i krajem srpnja poharali Pelješac i Korčulu kada je izgorjelo više od 3500, odnosno 1800 hektara površine.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist