Sport

PONOS DUBROVNIKA Umorni, ali nasmijani Jugaši s fanovima na aerodromu!

PONOS DUBROVNIKA Umorni, ali nasmijani Jugaši s fanovima na aerodromu!

Zlatni vaterpolisti, njih osam, dočekani su večeras na dubrovačkom aerodromu uz veselje, ovacije, sreću… Ponos.

Ponos na uspjeh neviđen cijelo desetljeće, još od one 2007. u Melbourneu, a naši Jugaši upravo su ‘krivi’ za njega. Dočekali su ih trener Vjekooslav Kobeščak, članovi uprave VK Jug CO, potom Alen Bošković, glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova, ponosni roditelji i naravno – vjerni fanovi!

Svjetsko prvenstvo u Budimpešti završilo je s osam jugaških golova Mađarima. Jugaši su tako u finalu jedini zabili golove Mađarima, svih osam komada. Sukno je protivnički gol tako napunio tri puta, Garcia je zaslužan za dva gola dok su po jedan pogodak postigli Joković, Macan i Lončar. Naš gol je vjerno čuvao još jedan Jugaš – Marko Bijač. Ne smijemo zaboraviti niti to kako, iako se u samom finalu nisu upisali u listu strijelaca, Andro Bušlje i Loren Fatović bili su izuzetno bitne karike cijeli turnir Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

Podsjetimo još malo na utakmicu: U finalnom meču ‘Barakude’ su svladale Mađare s 8:6 (4:0, 4:2, 6:4, 8:6 ). Reprezentacija Ivice Tucka igrala je deveto finale s Mađarima. Bila je ovo velika borba u koju su naši momci uložili ogromnu snagu. Podsjetimo kako su u polufinalnoj utakmici pobijedili vaterpolsku reprezentaciju Srbije i to nakon sedam godina.

 

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist