Sport

PONOS DUBROVNIKA Umorni, ali nasmijani Jugaši s fanovima na aerodromu!

Zlatni vaterpolisti, njih osam, dočekani su večeras na dubrovačkom aerodromu uz veselje, ovacije, sreću… Ponos.

Ponos na uspjeh neviđen cijelo desetljeće, još od one 2007. u Melbourneu, a naši Jugaši upravo su ‘krivi’ za njega. Dočekali su ih trener Vjekooslav Kobeščak, članovi uprave VK Jug CO, potom Alen Bošković, glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova, ponosni roditelji i naravno – vjerni fanovi!

Svjetsko prvenstvo u Budimpešti završilo je s osam jugaških golova Mađarima. Jugaši su tako u finalu jedini zabili golove Mađarima, svih osam komada. Sukno je protivnički gol tako napunio tri puta, Garcia je zaslužan za dva gola dok su po jedan pogodak postigli Joković, Macan i Lončar. Naš gol je vjerno čuvao još jedan Jugaš – Marko Bijač. Ne smijemo zaboraviti niti to kako, iako se u samom finalu nisu upisali u listu strijelaca, Andro Bušlje i Loren Fatović bili su izuzetno bitne karike cijeli turnir Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

Podsjetimo još malo na utakmicu: U finalnom meču ‘Barakude’ su svladale Mađare s 8:6 (4:0, 4:2, 6:4, 8:6 ). Reprezentacija Ivice Tucka igrala je deveto finale s Mađarima. Bila je ovo velika borba u koju su naši momci uložili ogromnu snagu. Podsjetimo kako su u polufinalnoj utakmici pobijedili vaterpolsku reprezentaciju Srbije i to nakon sedam godina.

 

Pročitajte još

SLATINA OPEN Taekwon-do klub Shark s 19 medalja!

Dulist

FLAG FOOTBALL SPEKTAKL U DUBROVNIKU Sharksi brane naslov u Gospinom polju!

Dulist

Vaterpolisti Sveučilišta u Dubrovniku viceprvaci Hrvatske!

Dulist