Crna kronika

Policija spriječila krijumčarenje devet stranih državljana, pomagačima kaznene prijave

policija

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska je u dvije koordinirane akcije spriječila krijumčarenje devet osoba.
Prvi slučaj dogodio se u večernjim satima ponedjeljka, kada je na autocesti A1 na području Pojezerja, koordiniranom akcijom policijskih službenika Postaje granične policije Metković i policijskih službenika za nadzor državne granice PU, uhićeno sedam stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, a iste je u osobnom vozilu prevozio 26-godišnji hrvatski državljanin.
U drugom su slučaju, u utorak navečer, policijski službenici Postaje granične policije Metković su na području Pojezerja uočili vozilo i putnike za koje su posumnjali da se radi o stranim državljanima koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.
Vozilo je, u koordinaciji s policijskim službenicima iz Postaje granične policije Vrgorac, zaustavljeno na području Ravče kada je utvrđeno da njime upravlja 34-godišnji hrvatski državljanin, a da se u vozilu, u svojstvu putnika, nalazi još dvoje stranih državljana.
U oba slučaja je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su svi strani državljani nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku iz pravca Bosne i Hercegovine te da su imali namjeru odlaska u zapadnoeuropske zemlje.
Također je utvrđeno kako su im, prema prethodnom dogovoru, u tome pomagali dvojica spomenutih vozača koji su za to dobili novčanu naknadu.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma’ vozači su kazneno prijavljeni dok je prema stranim državljanima postupano sukladno Zakonu o strancima.

Pročitajte još

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist