Crna kronika

POLICIJA POTVRDILA ZA DULIST ‘Primjena prisile kod privođenja maturanata bila je opravdana’

POLICIJA POTVRDILA ZA DULIST 'Primjena prisile kod privođenja maturanata bila je opravdana'

Nakon što je DuList objavio video privođenja dvojice od četvorice maturanata Pomorske škole proteklog petka prilikom proslave zadnjeg dana škole, mnogi su sugrađani burno reagirali na ponašanje jednog od policijskih službenika prilikom privođenja ovih maturanata istaknuvši kako se ponio nepotrebno grubo.

Naime, u videu je vidljivo kako je između policijskog službenika i jednog od maturanata došlo do verbalnog sukoba nakon čega je policijski službenik upotrijebio silu te ga je priveo zajedno sa školskim kolegom. Upitali smo stoga Policijsku upravu dubrovačko-neretvansku, a tragom višekratnih traženja sugrađana, je li policajac primijenio nepotrebnu prisilu te ukoliko jest, hoće li po tom pitanju biti sankcija? DuList je promptno poslao upit Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj. Odgovor je DuListu stigao ove srijede kada je i dovršeno kriminalističko istraživanje kojim je, istaknuto je u odgovoru policije, utvrđeno kako je postupanje policijskih službenika u konkretnom slučaju ocijenjeno kao zakonito, nužno i opravdano.

-Naime, policija je osiguravala završetak srednjoškolskog obrazovanja ispred Pomorsko tehničke škole u Dubrovniku kada je jedan od mladića, pod utjecajem alkohola od 0,73 g/kg, počeo negodovati zbog privođenja njegovog srednjoškolskog kolege. Mladiću je tri puta izdana zapovijed da ne pristupa policijskim službenicima i ne ometa ih u provođenju službene zadaće, pri čemu je upozoren da će nad njim biti upotrjebljena sredstva prisile ukoliko ne postupi po naredbi. Budući se na sve izdane zapovjedi i naredbe mladić oglušio te je počeo vikati i vrijeđati policijskog službenika koji je prema njemu postupao, nad njim su upotrjebljena sredstva prisile, a zbog pružanja aktivnog otpora bilo je nužno da se u postupanje prema njemu uključe i ostali prisutni policijski službenici. Mladić je s vikanjem i vrijeđanjem policijskih službenika nastavio i za vrijeme privođenja – istaknuli su u odgovoru DuListu iz policije te su dodali kako je zbog počinjenog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira mladić prekršajno procesuiran na Općinskom sudu u Dubrovniku.

Pročitajte još

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist

TJEDAN NA CESTAMA Kažnjeno 156 ‘gasera’

Dulist

TJEDAN NA CESTAMA Kažnjeno 156 ‘gasera’

Dulist