Crna kronika

POLICIJA O TUČNJAVI NA POŠTI LAPAD ‘Nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika’

Proteklog petka, nešto iza 18 sati došlo je do tučnjave na Pošti Lapad. Riječ je bila o tučnjavi između policijskog službenika i još jedne osobe. Kako je tada za DuList istakla glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Andrijana Biskup, prilikom intervencije policijskog službenika, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane dvije osobe – jedne muške i jedne ženska osobe. Ubrzo nakon na našu adresu stigao je video uradak kojeg je snimio čitatelj uz komentar kako je postupanje policijskih službenika bilo ‘neopravdano’. Međutim, kako su nam odgovorili iz Policijske uprave, a poslije provedenih potrebnih izvida ‘utvrđeno je kako u konkretnom slučaju nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika’.

– Držimo važnim pojasniti postupanje policije koje je prethodilo događajima prikazanim na dostavljenom videozapisu. Naime, policijski službenici su u konkretnom slučaju postupali prema muškarcu u dobi 29 godina koji je prethodno počinio prometni prekršaj tako što je vozeći se iz Ulice Miljenka Bratoša, prema Ulici kralja Tomislava u kružni tok ušao suprotnim prometnim trakom čime je neposredno ugrozio kretanje vozila tim prometnim trakom. Zbog navedenog, spomenuti muškarac, od prije poznat policiji zbog niza počinjenih kaznenih djela, prekršajno je sankcioniran sukladno čl. 12. st. 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a potom i po čl. 35. st. 1. istog Zakona, nakon čega je napustio mjesto događaja. Navedeno policijsko postupanje trajalo je ukupno 7 minuta. Nakon proteka 20-ak minuta, muškarac se vratio na mjesto događaja, u društvu ženske osobe, njegove vršnjakinje, kada počinje snimati postupanje navedenih policijskih službenika, što je zakonom dozvoljeno – poručili su u objašnjenu.

Iako ga je ženska osoba više puta upozorila da prestane sa snimanjem, naveli su, muškarac nastavlja snimati i tada počinje grubo vrijeđati policijske službenike čime je počinio prekršaj iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nakon čega je uhićen.

– Zbog aktivnog pružanja otpora i negodovanja zbog uhićenja, nad njim su uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga, sprej s nadražujućom tvari i sredstva za vezivanje. Nezadovoljna zbog postupanja policijskih službenika, navedena ženska osoba također počinje grubo vrijeđati policijske službenike, zbog čega je i sama uhićena uz uporabu sredstava prisile. Dostavljeni snimak, tendenciozno prikazuje samo posljednji dio postupanja policijskih službenika, te je zlonamjerno izostavljeno sve gore navedeno, čime se policijsko postupanje pokazalo kao neopravdano. Zaključno, postupanje policijskih službenika je obavljeno po svim pravilima struke. Na ovaj način policijskim službenicima osobno, kao i policiji u cjelini nanesena je šteta zbog čega ćemo u nadolazećem razdoblju, u okviru raspoloživih zakonskih mogućnosti, poduzeti dalje mjere u cilju sankcioniranja odgovornih. Želimo naglasiti da policijsko postupanje i primjena policijskih ovlasti, iako vrlo rijetko izložena oku javnosti, nikada nije ugodna kako za policijske službenike tako ni za one prema kojima se primjenjuju, a vjerujemo i za građene koji tome u danom trenutku svjedoče – iznijeli su.

Pročitajte još

28-godišnjak osumnjičen za podmetanje požara u Novoj Mokošici

Dulist

Noćas se proširio požar iznad Slanoga, vatru gase i zračne snage

Dulist

[FOTO] U sudaru na magistrali ima ozlijeđenih, promet zatvoren

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija