Crna kronika

Policija ispisala preko 500 kazni, najviše zbog ‘gasiranja’

MUP POLICIJA04

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je ukupno 10 prometnih nesreća od kojih su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Provodeći mjere kontrole prometa, policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 530 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“,  te su tako 182 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 65 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 18 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 25 osoba.

-Od ostalih prekršaja izdvajamo 64 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 61 mjeru poduzetu zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, navode iz PU DN.

Pročitajte još

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist

ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE 61-godišnjak kružnom prevarom ukrao gotovo 28 tisuća eura

Dulist