Crna kronika

Pokušali prokrijumčariti strane državljane, zaustavljeni u Dubrovačkom primorju

policija ilustracija 5

Na području Dubrovačkog primorja, u ponedjeljak u večernjim satima, zaustavljena su dva osobna vozila u kojima se nalazilo više stranih državljana za koje se posumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH. Riječ je o koordiniranom postupanju policijskih službenika Policijske postaje Ston.

Naim, jednim je vozilom, dubrovačkih registarskih oznaka, upravljao 31-godišnji državljanin BiH, a drugim je vozilom, BiH nacionalnih oznaka, upravljao 28-godišnji državljanin BiH s kojim se na mjestu suvozača nalazio državljanin BiH u dobi od 24 godine.

-Kriminalističkim istraživanjem, koje je provedeno u suradnji sa Službom kriminalističke policije, utvrđeno je da su spomenuti državljani BiH, za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu, strane državljane, nakon nezakonitog prelaska državne granice, preuzeli u vozila, s ciljem njihovog daljnjeg prevoženja u zemlje Zapadne Europe. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da su osumnjičeni državljani BiH, osim spomenutog krijumčarenja, u prethodnom razdoblju za novčanu naknadu počinili još četiri protuzakonita prebacivanja većeg broja stranih državljana iz BiH u RH – istaknuli su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o strancima. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma’ navedeni državljani BiH su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist