Crna kronika

Pokušali prokrijumčariti strane državljane, zaustavljeni u Dubrovačkom primorju

Pokušali prokrijumčariti strane državljane, zaustavljeni u Dubrovačkom primorju

Na području Dubrovačkog primorja, u ponedjeljak u večernjim satima, zaustavljena su dva osobna vozila u kojima se nalazilo više stranih državljana za koje se posumnjalo da su nezakonito prešli državnu granicu između BiH i RH. Riječ je o koordiniranom postupanju policijskih službenika Policijske postaje Ston.

Naim, jednim je vozilom, dubrovačkih registarskih oznaka, upravljao 31-godišnji državljanin BiH, a drugim je vozilom, BiH nacionalnih oznaka, upravljao 28-godišnji državljanin BiH s kojim se na mjestu suvozača nalazio državljanin BiH u dobi od 24 godine.

-Kriminalističkim istraživanjem, koje je provedeno u suradnji sa Službom kriminalističke policije, utvrđeno je da su spomenuti državljani BiH, za unaprijed dogovorenu novčanu naknadu, strane državljane, nakon nezakonitog prelaska državne granice, preuzeli u vozila, s ciljem njihovog daljnjeg prevoženja u zemlje Zapadne Europe. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da su osumnjičeni državljani BiH, osim spomenutog krijumčarenja, u prethodnom razdoblju za novčanu naknadu počinili još četiri protuzakonita prebacivanja većeg broja stranih državljana iz BiH u RH – istaknuli su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o strancima. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma’ navedeni državljani BiH su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

UBIJEN SIN JEDINAC U SPLITU Osumnjičen ovisnik s bogatim dosjeom

Dulist

UBOJSTVO U SPLITU Mladić (22) preminuo od uboda nožem

Dulist

POTRES KOD PELJEŠCA! Zatreslo se u moru uz obalu

Dulist