Aktualno

POKLONITE I VI KNJIGU Župska knjižnica tete Fani

POKLONITE I VI KNJIGU Župska knjižnica tete Fani

Hvala svima koji su poklonili knjige. Zasad imamo preko 100 naslova. Akcija ide dalje! – zapisala je nedavno na svom Facebook profilu Župka Fani Perun, profesorica engleskog jezika i književnosti, koja u svoje slobodno vrijeme sve samo ne miruje – od rada s mladima, pa do čitanja priča i pjesama, režiranja predstava, pa do nove, sjajne akcije – ‘Male knjižnice za srednjoškolce’.

Ideja ove akcije je, otkrila nam je, skupiti knjige u mini knjižnice koje su zasad postavljene na dva mjesta – u Srebrenom i u Postranju. A bit će ih još. Kad se općinska knjižnica otvori, knjige će, kaže, donirati, a u međuvremenu smo, za ovaj broj DuLista, razgovarali o ideji ove plemenite akcije i njenom tijeku.

-Ma kad sam i sama bila srednjoškolac, mučila sam se doći do knjiga i ostalo mi je otad ‘u glavi’ kako pokrenuti neku ovakvu akciju. Već godinama mislim to napraviti, ali nikako realizirati, jer živim u Trogiru. Vikendima sam dolazila tu, teško je, zapravo pomalo nezgodno, jer u svoju Župu dođem vikendom što mi zna bit’ nezgodno. Primjerice, Općina ne radi vikendom, a baš bi ih trebala nešto pitati i tako. No, u šestom mjesecu su kupljene police – jedna je stavljena u Srebreno, jedna ide gore u Postranje, a planira ih se još minimalno dvije – kaže, uz napomenu kako biraju lokacije gdje će knjige biti od kontrolom.

Skupljaju lektirne naslove, ali se vesele i beletristici i svemu ostalome. Prva polica je u boćarskom domu u Srebreno, odmah s vrata, na znanje školarcima! Malo će se, kaže gospođa Fani, cijela akcija ‘izreklamirati’ usmenim putem, ali i putem društvenih mreža.

Mi se veselimo što smo i sami pridonijeli promoviranju ove lijepe akcije u vrijeme kad je zaživjela škola, a detalje potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist