Kultura

Pogledajte jedinstven autoportret Iris Lobaš Kukavičić na trijenalu u Kninu

Prvi Međunarodni trijenale portreta u Kninu otvoren je 9. rujna u Kninskom muzeju a na njemu, među čak 55 autora iza 17 zemalja, izlaže i naša priznata umjetnica, akademska kiparica Iris Lobaš Kukavičić.

– Rad koji sam predstavila na izložbi bavi temom autoportreta kroz propitivanje boje u njezinom zvuku, perforiranje slikarske epiderme, te relativiziranje slikarskog prostora u prostoru slike. Kroz perforiranu plohu u slikarsku površinu integriram strukturu epiderme druge, ne slikarske površine te apliciranjem elemenata slikarska površina prerasta u trodimenzionalni kiparski izraz – istaknut će Iris lobaš Kukavičić za DuList, dodavši. ‘Kroz formu autoportreta može se iščitati traganje za vlastitim umjetničkim identitetom na metafizičkoj razini.’

Autori dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Argentine, Češke, Rumunjske, Njemačke, Italije, Francuske, Ukrajine, Grčke, Norveške, Japana, SAD, i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Umjetnici su se predstavili zanimljivim radovima u različitim likovnim tehnikama kao što su crtež, grafika, slika, skulptura, fotografija i slično, a ako vas put nanese u Knin, izložbu možete pogledati do 9. studenoga ove godine! Više informacija potražite ovdje.

Pročitajte još

Stjepko Mamić laureat za umjetnost Societe Academique Arts-Sciences-Lettres

Dulist

Obavijest za polaznike radionice ‘Dubrovački govor od 16. do 18. stoljeća’

Dulist

Nada Grujić predstavlja knjigu ‘Dubrovačka ladanjska arhitektura’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija