Kultura

Pogledajte jedinstven autoportret Iris Lobaš Kukavičić na trijenalu u Kninu

Iris Lobas Kukavicic u Kninu

Prvi Međunarodni trijenale portreta u Kninu otvoren je 9. rujna u Kninskom muzeju a na njemu, među čak 55 autora iza 17 zemalja, izlaže i naša priznata umjetnica, akademska kiparica Iris Lobaš Kukavičić.

– Rad koji sam predstavila na izložbi bavi temom autoportreta kroz propitivanje boje u njezinom zvuku, perforiranje slikarske epiderme, te relativiziranje slikarskog prostora u prostoru slike. Kroz perforiranu plohu u slikarsku površinu integriram strukturu epiderme druge, ne slikarske površine te apliciranjem elemenata slikarska površina prerasta u trodimenzionalni kiparski izraz – istaknut će Iris lobaš Kukavičić za DuList, dodavši. ‘Kroz formu autoportreta može se iščitati traganje za vlastitim umjetničkim identitetom na metafizičkoj razini.’

Iris Lobas Kukavicic Autoportret

Autori dolaze iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Argentine, Češke, Rumunjske, Njemačke, Italije, Francuske, Ukrajine, Grčke, Norveške, Japana, SAD, i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Umjetnici su se predstavili zanimljivim radovima u različitim likovnim tehnikama kao što su crtež, grafika, slika, skulptura, fotografija i slično, a ako vas put nanese u Knin, izložbu možete pogledati do 9. studenoga ove godine! Više informacija potražite ovdje.

Prvi Medjunarodni trijenale portreta u Kninu

Pročitajte još

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist

Najbolji domaći film ‘Proslava’ s Pula Film Festivala dolazi u Dubrovnik!

Dulist

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist