Crna kronika

Podignuta optužnica protiv Draga G. zbog ubojstva i pokušaja ubojstva u Postranjskoj ulici

Podignuta optužnica protiv Draga G. zbog ubojstva i pokušaja ubojstva u Postranjskoj ulici

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog počinjenja u neubrojivom stanju dva protupravna djela zakonskih obilježja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona i kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članak 110. u svezi članka 34. stavak 1. KZ-a, objavio je DORH proteklog petka.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 3. lipnja 2020. u obiteljskoj kući na području Dubrovačko-neretvanske županije, u neubrojivom stanju zbog kojeg nije mogao shvatiti značenje svojih postupaka niti njima upravljati, s više hitaca iz pištolja majci (1953.) zadao prostrijelnu ranu glave s ozljedom mozga, uslijed koje je preminula 4. lipnja 2020., i ocu (1952.) prostrijelnu ranu grudnog koša s ozljedama prsnih kralješaka i leđne moždine, uslijed kojih je kod oca nastupila osobito teška tjelesna ozljeda.

Protiv okrivljenika je određen istražni zatvor na temelju članka 551. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku zbog vjerojatnosti da bi kao okrivljenik koji je bio neubrojiv u vrijeme počinjenja protupravnih djela mogao zbog težih duševnih smetnji počiniti teže kazneno djelo.

Podsjetimo, riječ je o zločinu u Šipčinama, u Postranjskoj ulici, kada je 37-godišnji Drago G. pucao na oca i majku nakon čega se bio udaljio s mjesta događaja. Policija ga je pronašla 4. lipnja nakon čega je bio hospitaliziran na Odjelu psihijatrije OB Dubrovnik odakle je bio odveden u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu.

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist